De kick-off van het Project Puur Plantaardig op 25 augustus werd afgesloten met een proeverij van twee producten waarmee geëxperimenteerd wordt. Het gaat om shoyu, een Japanse sojasaus, maar deze is op basis van de ‘perskoek’ die overblijft na verwerking van pompoenpitten en huttentut.
Culinaire to...
lees meer
Open de update in eigen pagina
Burgerboeren gezocht voor Puur Plantaardige productie!
Sinds een paar maanden zweven er in het weekend heerlijke geuren over het erf bij Burgerboerderij De Patrijs. Zuivelmaker Alijanna waagt zich dan aan een nieuw avontuur: het bereiden van spreads op basis van veldbonen en erwten. Plantaardige eiw...
lees meer Open de update in eigen pagina
Terugblik op de eerste teeltsessie: samen plantaardig pionieren in de Achterhoek
Voor onze eerste teeltsessie van Puur Plantaardig kwamen we deze week samen bij Landwinkel en Groentekwekerij Smits in Heurne. Een passende locatie, want hier teelt Gert Smits oliepompoenen voor de enige echte Nederlan...
lees meer Open de update in eigen pagina
Friederike Kleijn
Op maandag 25 augustus vond bij Burgerboerderij de Patrijs de kick-off plaats van het project Achterhoekse eiwitten op je bord, inmiddels omgedoopt tot Project Puur Plantaardig. De drie betrokken agrarische ondernemers van Burgerboerderij De Patrijs, De Goed Gevulde en Landwinkel Smits gaan samen ni...
lees meer