Activiteit

Eindejaars hap&borrel voor Achterhoek Food ondernemers

woensdag 18 december 2024 , 18:30 - 21:30 uur
Landwinkel & Groentekwekerij Smits
Illustration
Meld je aan

 

Kennis maken en –delen, bijpraten en zo bouwen aan een vruchtbare bodem voor de toekomst 

Het einde van het jaar is een mooie gelegenheid om stil te staan bij de inspanningen die we samen hebben ingezet, met mooie en veel verschillende foodinitiatieven. En is het tijd om een blik te werpen op de toekomst in een gemoedelijke bijpraat met andere Achterhoek Food ondernemers. Op woensdag 18 december organiseren Stichting In Goede Aarde, Groentekwekerij Smits en platform Achterhoek Food daarom een eindejaars hap&borrel.

 We kijken terug met Stichting In Goede Aarde die een tweejarig project hebben uitgevoerd Regeneratieve landbouw Achterhoek 2025 met enkele ondernemers, die hun ervaringen en kennis delen over het fundamentele belang van de bodem en het bodemleven. Een wereld die niet zichtbaar is en de basis legt voor ons voedsel en leven boven de grond. Wat hebben we geleerd en wat zijn de plannen voor de komende jaren? Stichting In Goede Aarde maakt het onzichtbare zichtbaar. Zo kijken we live naar het bodemleven, als fundament voor een veerkrachtige bodem en voedzame producten die daarvandaan komen. We geven uitleg over hoe je vast kan stellen hoe levend jouw bodem is. En een hoopvolle filmtip over de potentie van deze nieuwe vorm van landbouw.

Platform Achterhoek Food is in 2024 gestart, als vervolg op de vele LEADER foodprojecten in de periode 2016- 2021. Dit platform bundelt de krachten van veel organisaties en zet in op de Achterhoek als meest vitale en gezonder regio van Europa. Je komt meer te weten over de samenwerking met de vele partners, LEADER Achterhoek en de inzet op 2027 als internationaal jaar voor Achterhoek Food. Met name het helpen van 25 kantines naar een duurzamer, gezonder en regionaler assortiment vertellen we meer over.

Aan de innerlijke mens is gedacht. We starten met een goede hap van Achterhoekse bodem en illustreren hiermee de Achterhoekse aanpak van de eiwittransitie: meer plantaardig en beter dierlijk van eigen bodem. Groentekwekerij Smits zal een toelichting geven, zodat je hun inzet proeft met aanvullingen van andere innovatieve ondernemers, docenten en studenten uit het Achterhoekse foodnetwerk.

 

Datum: Woensdag 18 december 2024, 18:30 – 22:00

Locatie: Groentekwekerij en Landwinkel Smits, De Heurne

Aanmelden: Toegang is gratis, maar graag voor 13-12-24 aanmelden zodat we de hapjes en drankjes goed kunnen inplannen. Meld je dan aan via deze link, https://forms.gle/9FV5L8zMMurk9SvG8

 

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)

Illustration
Kennis maken en –delen, bijpraten en zo bouwen aan een vruchtbare bodem voor de toekomst in feestelijke sfeer!
Meld je aan

Aantal aangemelde deelnemers: 1

Deze mensen komen:
- Jacqueline Bulsink