Een korte handleiding om inhoud op dit platform te plaatsen

Je kunt alleen iets plaatsen als je geregistreerd ben op het platform met een openbaar profiel en een foto van jezelf geplaatst. Plaats je geen foto, dan ben je wel even zichtbaar, maar dan verwijderen we je wel weer van het platform, als je je profiel verder niet aanvult. Dat is om te voorkomen dat mensen anoniem op het platform zitten.

Je kunt je wel afschermen voor zoekmachines.

Met deze korte handleiding bij de hand, kan je heel gemakkelijk registreren en berichten of activiteiten plaatsen.

Ben je een aanbieder van producten of wil je je organisatie op het platform zetten, dan moet je eerst registreren en de beheerder na inloggen een bericht sturen, dus niet via contact hierover een bericht sturen.

Hoe kan ik hier iets plaatsen?

Daarvoor moet je je registreren op dit platform. Dat gaat in een paar stappen:

  1. Via de knop "inloggen of registreren";
  2. Geef je emailadres op;
  3. In het volgende scherm geef je de naam op met wat andere gegevens;
  4. Vervolgens je rol;
  5. Het systeem stuurt je een email toe om je aanmelding te bevestigen

Na het kiezen van het wachtwoord ben je ingelogd en kan je iets plaatsen. Maar plaatsen is alleen mogelijk als je een openbaar profiel hebt, met een geplaatste foto van jezelf. Anoniem plaatsen is niet mogelijk. Probeer je nu iets te plaatsen, dan vragen we eerst om je profiel aan te vullen.

Heb je dat gedaan, dan kan je iets op het platform gaan plaatsen. Je kunt een bericht (actueel) of een activiteit plaatsen (agenda). Ook kan je een organisatie aanmelden. De organisatie moet wel gevestigd zijn in de Achterhoek en (ook) verband houden met voedsel.

Bovenaan de pagina staat de link 'iets plaatsen'. Als je dat aanklikt opent zich een scherm waarop twee onderdelen staan.

Kies het onderdeel 'bericht plaatsen'. Er opent zich een nieuw scherm waarin je titel en tekst invult. Je kan ook een url opgeven voor meer info. De inhoud van het bericht moet verband houden met het doel van dit platform en positief van inhoud zijn.

In het tweede scherm kan je foto's,video's en documenten uploaden. Wij verlangen in ieder geval een foto om het bericht geplaatst te krijgen.

Als laatste stap kan je eerst kijken of alles naar wens is ingevuld. Als dat zo is, kan je het publiceren. Het bericht is nu gepubliceerd. Voldoet het niet aan de eisen (foto en inhoud), dan halen we het bericht weer weg.

Bovenaan de pagina staat de link 'iets plaatsen'. Als je dat aanklikt opent zich een scherm waarop twee onderdelen staan.

Kies het onderdeel 'activiteit op de kalender zetten'. Dat is straks zichtbaar onder 'agenda'. Er opent zich een nieuw scherm waarin je titel en tekst invult. Daarnaast de datum van de activiteit. Je kunt ook aangeven als het een activiteit over meerdere dagen betreft.

In het volgende scherm moet een locatie kiezen waar de activiteit plaatsvindt. Kijk vooral even naar de al ingegeven locaties, hij staat er misschien al tussen. Zo niet, dan moet je een nieuwe locatie toevoegen. Hier staat hoe je dat moet doen. Het beste doe je dat even in een apart scherm. Je kunt ook in het vak eronder alleen het adres opgeven, maar dan krijg je geen kaart te zien.

Het derde scherm kan je de doelgroep ingeven, wat je eventueel mag overslaan. Vervolgenskan je foto's, video's en documenten plaatsen. Wij willen in ieder geval altijd een foto geplaatst zien, anders wordt het wat saai.

In het daarna openende scherm moeten de contactgegevens ingegeven worden, een aangegeven welke organisatie of aanbieder de activiteit aanmaakt. Aanbieders zijn de bedrijven die onder 'smakelijke adressen' staan, organisaties hebben zich apart bij ons aangemeld, maar geen aanbieder zijn. Je kunt alleen maar de organisatie of aanbieder (aanbod) kiezen waar je zelf bent aangemeld!

In het scherm 'promotie' kan je aangeven op welke datum er eventueel een vooraankondiging moet komen. (tekst waar de vooraankondiging zichtbar gaat zijn).

Je kunt daarna nog aangeven welk type activiteit het betreft en welk thema het betreft. De thema's zijn vrij algemeen, en niet op ons platform toegesneden.

In de laatste stap bekijk je eerst de preview, voordat je live gaat.

Wij bieden twee mogelijkheden om je als organisatie of bedrijf aan te melden op dit platform: organisaties en aanbieders (Smakelijke adressen).

Onze organisaties verstaan wij bijvoorbeeld overheden, netwerkorganisaties, onderwijs, non-profitinstellingen of ondernemers die niet vallen onder de groep aanbieders. Deze organisaties moeten wel een relatie hebben met de Achterhoek of de Liemers, en vooral ook een relatie met voedsel in de breedste zin van het woord. Dus wel een gemeente met beleid op voedsel en agri, maar geen tennisvereniging.

Wil je graag als aanbieder op het platform, dan kan dat als je valt binnen de doelstelling van Slow Food, en je lid bent van Slow Food Achterhoek. Ben je dat nog niet, dan kan je dat hier worden. Aan plaatsing op het platform zijn geen verdere kosten verbonden.

Op dit moment kan uitsluitend de beheerder je organisatie of aanbieder aanmaken. Heb je hierin interesse, stuur dan een bericht naar ons. Je moet je wel eerst registreren. We maken dan je organisatie of bedrijf aan, zodat je dat zelf daarna verder kan invullen.

We zien je bericht graag tegemoet.

Hiermee maak je je bedrijfsprofiel af

In de voorgaande stappen heb je je geregistreerd op het platform, en hebben we voor je een bedrijfsprofiel aan je persoon gekoppeld. Als je ingelogd bent en je zoekt bij 'smakelijke adressen' je bedrijf, dan zul je zien dat er bovenin een knop bewerken staat. Hiermee vul je je aanbod verder aan. Wacht hier niet te lang mee, het ziet er anders wel erg leeg uit.

Wil je graag op je gemak de handleiding met schermafdrukken bekijken,die vind je hier.

  1. In het eerste scherm 'Deze dienst' geef je je bedrijfsnaam op (als die er al niet in staat), en daaronder een wervende zin. Daaronder vertel je wat je doet en welke producten je hebt. Maak het niet te lang! Begin met je productaanbod. (NB: De beschrijving op het scherm geeft aan dat je geen bedrijfsnaam moet invullen.Dat moet echter wel!)
  2. De doelgroep hoef je niet in te vullen (liever niet zelfs).
  3. Daarna kies je je locatie als wij dat al niet gedaan hebben. Kijk vooral onder het vergrootglas of die al niet aangemaakt is. Hoe je een locatie aanmaakt staat hier.
  4. Vervolgens geef je een aantal trefwoorden aan waaronder je vindbaar moet zijn. Dit zijn zoektermen in de filters.
  5. Bij Productgroep geeft je aan wat bij jou te krijgen is. Bij filtering vind je dat op de kaart weer terug
  6. En vervolgens geef je onder Onderwerp aan wat voor soort bedrijf je hebt.

De tab 'Onderwerp' (dus niet onderwerp zoals in het eerste scherm) kan overgeslagen worden.

In de tab 'Contactgegevens' vul je onder Geen organisatie of project..... je contactgegevens in. Hier wordt weer gevraagd om je bedrijfsnaam, die je mag, maar niet moet invullen. Wellicht valt je op dat er geen adresgegevens ingevuld kunnen worden. Die heb je al bij je locatie opgegeven.

In de laatste tab 'Afbeeldingen, video's en docs' kan je o.a. foto's uploaden. Wij zien graag een foto van jezelf of je team in je winkel, of als je geen winkel hebt, op een gepaste locatie.

Heb je alles ingevuld en geplaatst, dan druk je op 'Opslaan en klaar', en je staat er helemaal goed op.

 

Wil je een activiteit aanmaken, dan is het soms noodzakelijk een locatie aan te maken. Kijk eerst of je locatie er niet al tussen staat. Het is ook niet altijd noodzakelijk om een locatie met een kaart aan te maken, soms is een adres al voldoende. Dat zet je in het onderste vak.

Moet je toch een locatie aanmaken, dan klik je op het plusje naast het vergrootglas. Er opent zich een scherm waarin je de naam van de locatie ingeeft.Met behulp van de rode link 'Kies een locatie' bepaal je met het adres de exacte locatie (de rode marker is overigens het midden van onze regio).Verder vul je alle benodigde gegevens is, voor zover nodig.

In het volgende scherm kan je foto's, video's en documenten uploaden. Wij adviseren vooral om een foto van de locatie te plaatsen.

In het derde scherm kan je eventueel de organisatie opgeven. Ben je een geregistreerde aanbieder, dan word de locatie bij je aanbod gevoegd.

In het laatste scherm kan je (na controle) de locatie publiceren.

Hoe kan ik mijn organisatie toevoegen

Opmerking vooraf: Heb je producten aan te bieden via een winkel, een webshop of iets anders, dan moet je ons vragen (na registratie) een aanbiedersprofiel aan te maken. In tegenstelling tot personen of organisaties willen wij wel graag dat aanbieders aan een paar voorwaarden voldoen. Die vind je hier.

In de voorgaande stappen heb je je geregistreerd op het platform. Wanneer je nu inlogt, zie je een scherm met onder andere 'organisatie aanmelden'. Klik je dit aan, dan opent zich een scherm met diverse tabs, die hieronder verder worden uitgelegd. Wil je graag op je gemak de handleiding met schermafdrukken bekijken, die vind je hier.

  1. In het eerste scherm 'Deze organisatie' geef je je bedrijfsnaam op (als die er al niet in staat), en daaronder wat je organisatie is en doet. Bij 'Type" geef je aan wat voor type organisatie het gaat. Meerdere mogelijkheden kunnen aangevinkt worden
  2. Daaronder geef je de contactgegevens op. Hier staan geen adresgegevens bij. Adresgegevens zijn alleen in te geven bij locaties. Wij gaan ervan uit dat die bij organisaties niet aangemaakt hoeft te worden. Wil je dat wel, stuur dan een bericht naar ons. Wij beoordelen dat en komen daar bij je op terug.

In de volgende tab geef je het thema aan waarmee je organisatie zich bezighoudt. Staat die er niet bij, stuur ons dan een bericht (per sept 2023 werkt die nog niet).

In de tab 'Overig' kan je je logo en (eventueel) een groepsfoto plaatsen, of een andere foto die je organisatie typeert. Foto van de locatie bij locaties,als je die aanmaakt. Het daaronder staande thema niet aanvinken, die is voor andere platform bestemd. Verder kan je eventueel je doelgroep opgeven, trefwoorden aangeven en de locatie die je aangevraagd hebt opzoeken.

Verder is belangrijk dat je opgeeft of iedereen zich op dit platform zich kan aanmelden bij je organisatie,of dat je dat alleen zelf wilt doen.

In de vierde tab 'Personen bij deze organisatie' Sta je zelf als contactpersoon. Je kunt meerdere personen toevoegen en aangeven welke typepersoon het betreft, en eventueel zijn rol bij je organisatie.

In de laatste tab kan je documenten uploaden. Vergeet niet op de knop opslaan en klaar te drukken

Ingelogd blijven

We horen weleens dat het lastig is om telkens te moeten inloggen bij Smakelijkachterhoek.nl. Daar is een oplossing voor:
Zet na het ingeven van je mailadres in het volgende scherm een vinkje bij ‘Hou mij ingelogd”.
 
Als je na het inloggen niet meer uitlogt, ben je telkens ingelogd als je naar smakelijkachterhoek.nl gaat.
 
Het beste werkt dat als je van de url een webapp of snelkoppeling maakt. Hieronder geven we aan hoe je dat kunt doen.

Zo voeg je een webapp toe op je iPhone of iPad:
• Open 'Safari' (Chrome werkt niet);
• Ga naar de website waarvan je een webapp wilt maken;
• Tik op het icoontje met het pijltje naar boven in de onderste balk ;
• Kies voor 'Zet op beginscherm';
• Geef de webapplicatie een naam naar keuze;
• Typ de naam die je voor de webapp wilt gebruiken en klik vervolgens op 'Voeg toe'.

Zo voeg je een webapp toe op je Mac:
• Open 'Safari' (Chrome of Firefox werken niet);
• Ga naar de website waarvan je een webapp wilt maken;
• Kies in de menubalk 'Archief' > 'Voeg toe aan Dock'. Of klik in de knoppenbalk van Safari op de knop 'Deel' en kies vervolgens 'Voeg toe aan Dock'.
• Typ de naam die je voor de webapp wilt gebruiken en klik vervolgens op 'Voeg toe'. De webapp wordt bewaard in de map 'Apps' in je thuismap en je kunt deze openen vanuit het Dock, via Launchpad of via Spotlight.

Zo voeg je een webapp toe in Androïd:
• Open de browser Chrome;
• Ga naar de website die u op het startscherm wilt plaatsen;
• Tik rechtsboven op een pictogram met drie stipjes;
• Tik op Toevoegen aan startscherm;
• Geef de site een herkenbare titel of laat de standaardbenaming staan;
• Tik op Toevoegen > Toevoegen.

Snelkoppeling maken van website in Windows:
• Ga in de browser naar de website die u als snelkoppeling wilt;
• Klik op de adresbalk en selecteer heel de adresregel;
• Druk op het toetsenbord op de sneltoets Ctrl+C (sneltoets voor kopiëren);
• Ga naar het bureaublad en klik met de rechtermuisknop op een lege plek.
• Klik op Nieuw > Snelkoppeling;
• Druk op het toetsenbord op Ctrl+V (sneltoets voor plakken);
• Klik op Volgende;
• Pas de naam aan;
• Klik op Voltooien.