Nieuwsbrief
Contact
Iets plaatsen
Inloggen of registreren
Zoeken
Adressen
Actueel
(current)
Agenda
Mensen
Projecten
Voedselnetwerk Achterhoek
Genieten van Achterhoeks graan
Eiwittransitie
Organisaties
Meer
Over Slow Food Achterhoek
Blogs
In de pers
Lid worden of doneren
Zoeken
Zoek
Zoeken
Wissen
Uitgebreid zoeken
Uitgebreid zoeken
Gevonden:
124
berichten
Benthe van Wallenburg
11u
Project Achterhoek Regeneratief 2025
Bij deze delen we graag de resultaten van het project 'Achterhoek Regeneratief 2025' met jullie. Het...
1w
Verwacht: uitgave De Achterhoek op je bord
In het najaar van 2024 is Slow Food Achterhoek gestart Ria Olijslager te interviewen. Ria was samen ...
Friederike Kleijn
1w
Terugblik ledenbijeenkomst 't Gagel
Het was bijna tropisch warm, maar ook informatief en gezellig: de jaarlijkse ledenbijeenkomst van Sl...
Richard Kok
1w
Video: Bjorn Massop introduceert groenproject Buitenplaats Park Ruimzicht
Naast Hotel-Restaurant Villa Ruimzicht in Doetinchem komt een stadspark met voedselbos, moestuin, ed...
Winny en Arjen Van Buuren
1w
Boek Gezonde bodem, Gezond voedsel, Gezonde toekomst
Van kinds af aan dwaalde Arjen van Buuren door bossen en weilanden, verwonderd over de natuur om hem...
1w
Bonen. Love at first bite!
Op enkele Slow Foodbijeenkomsten in juni delen we een potje Friese Woudbonen uit, die tegenwoordig w...
3w
Help mee om de grond van De Veldhof echt vrij te maken
Op maandag 9 juni startte op Tuinderij De Veldhof (Joppe) een crowdfundingsactie om de grond van De ...
Meta van Drunen
4w
Oproep: Nieuwe Bodem zoekt vrijwilligers
Vind je het leuk om mee te helpen op onze regeneratieve agroforestry boerderij in Aalten (Gelderland...
Maurits Steverink
5w
Een echte Ziewentse appelboom op je terrein/tuin/erf?
Anna van Zieuwent appelboom verkrijgbaar in gemeente Oost-Gelre! Met steun van gemeente Oost-Gelre e...
Friederike Kleijn
9w
Lievelingen van de lente: asperges!
Het aspergeseizoen is sinds Pasen feestelijk losgebarsten. Bij verschillende telers in de Achterhoek...
Friederike Kleijn
9w
Klimaatgesprek
25 april 2025. Afgelopen week mocht ik namens Slow Food Achterhoek meewerken aan een heus Klimaatges...
9w
Oproep: wie helpt ons aan verpakkingen voor onderzoek?
Verpakkingen zijn er in allerlei materialen, vormen en maten. Een slim ontworpen verpakking is gemaa...
Meta van Drunen
12w
Lente op Nieuwe Bodem
Je moet er nu nog wel met je neus bovenop staan, maar de lente is onmiskenbaar in aantocht! Wat een ...
Jacqueline Bulsink
13w
Achterhoekse granen en bonen komen niet zomaar op je bordโฆ
Lekkere producten van Achterhoekse bodem beginnen bij de boer. Granen, bonen en erwten telen, zonder...
1
16w
Zo gezond en goedkoop mogelijk eten โ durf jij de uitdaging aan?
Ben jij een inwoner van de gemeente Lochem en hou je van lekker, gezond รฉn betaalbaar eten? Doe mee ...
1
Richard Kok
17w
Het belang van streekproducten voor nieuwe mede-eigenaar 't Raedthuys
Streekproducten uit de Liemers en de Achterhoek komen steeds nadrukkelijker op de kaart bij sterrest...
18w
Geen oog voor koplopers
Je zou denken dat een bedrijf als De Goed Gevulde in Halle een modelbedrijf is in de moderne opvatti...
1
Jacqueline Bulsink
19w
Tempe van zeldzame vuurbonen?!
Wat je allemaal wel niet kunt leren ๐กvan een workshop Tempe maken van vuurbonen! ๐๏ธ15 februari war...
20w
Voorjaarsbijeenkomst SFA vol energie
De voorjaarsbijeenkomst van Slow Food Achterhoek bruiste van de energie en was vol gezelligheid. De ...
Johannes Regelink
20w
Gemeente Lochem kiest voor duurzame, lokale en gezonde catering
De gemeente Lochem richt haar bedrijfsrestaurant per 1 januari in met duurzame, lokale en gezonde vo...
Henny Bergsma
21w
Deelnemers gevraagd voor duurzame/streekproducten markt
Op 7 juni 2025 van 12.00 - 17.00 uur wordt het Simonsplein te Doetinchem omgetoverd naar Het Groene ...
21w
Zo zorgen we ervoor dat mensen meer plantaardige eiwitten gaan eten! ๐ฑ
Drie boeren vroegen ons om de regie te pakken op de ontwikkeling van nieuwe, lokale en eiwitrijke pr...
Lotte Turkstra
22w
Tijd voor een terugblik!
De afgelopen anderhalf jaar zetten weย zowelย individueel als met de groep stappen richting een region...
Friederike Kleijn
23w
Boekpresentatie: de kracht van online community platforms
Op 17 januari presenteerde Gebiedonline.nl het boekje De kracht van online community platforms in he...
Andrรฉ Brouwer
25w
Duurzame vis deze maand
Best een puzzeltje: duurzame vis op tafel zetten. De soort, het vangstgebied, de vangstmethode en he...
Lotte Turkstra
27w
Lessen uit de voedselnetwerken Achterhoek en Eemvallei
In de Achterhoek en de Eemvallei hebben 24 boerenbedrijven de afgelopen anderhalf jaar gewerkt aan h...
Lotte Turkstra
27w
Wauw! Wat hebben we veel in gang gezet in het Voedselnetwerk Achterhoek
Eind november hadden we onze afsluitende sessie met de 10 boerenbedrijven bij Burgerboerderij de Pat...
Winny en Arjen Van Buuren
28w
Geef biodiversiteit cadeau
Geef een (kerst)cadeau en draag bij aan de biodiversiteit op Landgoed Velhorst. Voor โฌ 25,00 geef je...
Joanne Malotaux
30w
Een duurzaam stukje Achterhoek op je bord: kies voor een KaasAandeel!
Bij Burgerboerderij De Patrijs, in de prachtige Achterhoek, geloven we in goed, gezond en eerlijk vo...
31w
Werk mee aan de strategie van Slow Food Achterhoek
Samen met vier deskundigen โuit het veldโ heeft het bestuur van Slow Food Achterhoek afgelopen maand...
Richard Kok
31w
Eendenborstfilet van Groot Stikken uit Groenlo op kaart Locals
De eendenborstfilet van Groot Stikken Eendenhouderij uit Groenlo maakt indruk op de kaart van Restau...
32w
Herfst op tafel bij de Vijfsprong
Dat moeten we vaker doen, was unaniem de conclusie: Met een clubje food- en kookliefhebbers naar bij...
Meta van Drunen
32w
Nieuwe Bodem is genomineerd! Breng ook je stem uit voor de Baanbreker 2024!
Hoera! Wij zijn genomineerd voor de Agroforestry Baanbreker 2024 in de categorieย
โDoenerโ
. De Agrofor...
33w
Ons degelijks desembrood: circulair van akker tot bakker
โPlofbroodโ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Mid...
34w
Ondernemers brengen een Ode aan de Os
Suzanne Ruesink, Karolien Hupkes, Beli Den Hartog, Robin Walvoort en Toon Hulshof hebben over de coรถ...
34w
Kunnen de circulaire economie en de landbouwtransitie elkaar versterken?
We waren bij de Goed Gevulde Boerderij, รฉรฉn van de tien boerenbedrijven van dit project, om dit them...
34w
Broedplekken voor het opzetten van regionale voedselsystemen
Groenkennisnet schreef een artikel over Voedselnetwerk Achterhoek. Ook in de Achterhoek bouwen boere...
34w
Direct van de boer op jouw tafel?
๐ฉ๐ฒ๐ฟ๐๐ฒ ๐ฒ๐ป ๐ด๐ฒ๐๐ผ๐ป๐ฑ๐ฒ ๐ฝ๐ฟ๐ผ๐ฑ๐๐ฐ๐๐ฒ๐ป ๐ฟ๐ฒ๐ฐ๐ต๐๐๐๐ฟ๐ฒ๐ฒ๐ธ๐ ๐๐ฎ๐ป ๐ฑ๐ฒ ๐ฏ๐ผ๐ฒ๐ฟ, ๐ฐ?...
Winny en Arjen Van Buuren
34w
#Project15x15 van De Groene Sprong
Aansluiten bij De Groene Sprong (DGS) was voor mij een natuurlijke keuze. Als je beweging wilt creรซr...
35w
Landwinkel Smits is er รฉรฉn Met Pit
De Achterhoek is een waar voedselparadijs โ een goed bewaard geheim. Tussen houtwallen, akkers en we...
36w
Kerstpakketten!
Er zijn weer volop Achterhoekse kerstpakketten. En dan bedoelen we geen pakketten met sokken en sjaa...
37w
Bij Wijngoed Montferland koop je wijn mรฉt verhaal
De Achterhoek is een waar voedselparadijs โ een goed bewaard geheim. Tussen houtwallen, akkers en we...
38w
Terugblik op Slow Food markt
De 14 bedrijven die deelnamen aan de Slow Food markt op de Erfgoeddag Appeltje voor de Dorst waren h...
Andrรฉ Brouwer
39w
Twee puur Achterhoekse bokbieren
Puur Achterhoeks bokbier is gemaakt van Achterhoeks graan, mout, hop en water natuurlijk. We hebben ...
Tim Kops
39w
Nieuwe website Voedselbos De Trage Tijd
In Laren zijn mijn vriendin, een bevriend gezin en ik sinds enige tijd een voedselbos aan het aanleg...
39w
Voedselnetwerk Achterhoek presenteert zichzelf
๐๐น๐ ๐ฏ๐ผ๐ฒ๐ฟ๐ฒ๐ป ๐๐ถ๐ ๐ฑ๐ฒ ๐๐ฐ๐ต๐๐ฒ๐ฟ๐ต๐ผ๐ฒ๐ธ ๐ฑ๐ฒ๐น๐ฒ๐ป ๐๐ฒ ๐ป๐ถ๐ฒ๐ ๐ฎ๐น๐น๐ฒ๐ฒ๐ป ๐ต๐ฒ๐ ๐น...
Jacqueline Bulsink
39w
Tien boeren die kennis delen, elkaar inspireren en samenwerken ๐ค
Op 5 september waren we weer bijeen met onze 10 boeren. Dit keer op het mooie bedrijf van Theo Nieuw...
Andrรฉ Brouwer
40w
Meer bio in Gelderland
Er werd vorig jaar 30% meer biologisch geboerd in Gelderland. Dat is een stijging die drie keer hoge...
Friederike Kleijn
41w
Slow Food Achterhoek presenteert zich op Erfgoeddag
Op zondag 22 september 2024 van 11.30-17.00 uur ben je welkom op de Erfgoeddag Appeltje voor de Dors...
41w
Verspillingsvrije week - fruitleer van appels (2)
Het is deze week (9 โ 15 september) de landelijkeย Verspillingsvrije Week. Een mooi initiatief dat w...
Friederike Kleijn
42w
Verspillingsvrije week: aan de slag met nieuwe oude technieken
Het is deze week (9 โ 15 september) de landelijke Verspillingsvrije week. Een mooi initiatief dat we...
43w
Klokrond lokaal boodschappen doen bij De Patrijs
De Achterhoek is een waar voedselparadijs โ een goed bewaard geheim. Tussen houtwallen, akkers en we...
Andrรฉ Brouwer
44w
Kwaliteitskenmerken en kaas: arme consument...
Boerenkaas, echte boerenkaas, kaas van de boerderij, boerderijkaas... Het wordt de consument niet ma...
Andrรฉ Brouwer
46w
Pareltjes (3)
De Melktap De zuivelindustrie, meldt vakblad Zuivelzicht, ziet vooral een toekomst voor zuivelproduc...
Lotte Turkstra
47w
Themagroepjes Voedselnetwerk Achterhoek
In het
Voedselnetwerk Achterhoek
bouwen we samen met 10 boeren aan een regionaal voedselnetwerk. Dan...
Charlotte Derksen
48w
De eerste bonen zitten in een pot!
Het lijkt zo een simpel product, bonen uit pot. Maar er bestaan eigenlijk alleen grote conserverings...
Lotte Turkstra
48w
Boer en burgers in gesprek - bij Haolderkamp
Te mooi om waar te zijn? ๐ก Verse, gezonde producten direct vanaf de boer bij de burger op tafel? ๐ฅ ...
49w
Bewust boeren, bewust winkelen bij de Verse Kers
De Achterhoek is een waar voedselparadijs โ een goed bewaard geheim. Tussen houtwallen, akkers en we...
Andrรฉ Brouwer
49w
Ontdekt: pluktuin Welig
Deze Slowfoodwaardige locatie kende ik nog niet: pluktuin Welig in de driehoek Vorden-Lochem-Barchem...
Lotte Turkstra
49w
Pionieren, verduurzamen en samenwerken gaat niet vanzelf ๐!
Een helpende hand is vaak meer dan welkom, in welke vorm dan ook! ๐ 17 juni hebben we samen gezeten...
Er zijn nog 64 meer berichten.Toon me de rest
smakelijkachterhoek.nl maakt gebruik van cookies.
Ja, ik accepteer deze cookies
Alleen noodzakelijke cookies
Meer informatie