Nieuwsbrief
Contact
Iets plaatsen
Inloggen of registreren
Zoeken
Adressen
Actueel
(current)
Agenda
Mensen
Crowdfunding
Projecten
Voedselnetwerk Achterhoek
Genieten van Achterhoeks graan
Eiwittransitie
Organisaties
Meer
Over Slow Food Achterhoek
Blogs
In de pers
Lid worden of doneren
Zoeken
Zoek
Zoeken
Wissen
Uitgebreid zoeken
Uitgebreid zoeken
Gevonden:
130
berichten
2d
Crowdfundingsactie De Achterhoek op je bord
Help mee: maak ons Slow Foodboekje over écht eten in de Achterhoek mogelijk! Wij hebben iets bijzonde...
Friederike Kleijn
5d
Traiteur op de Brömmels
Wat een heerlijke maaltijd kregen we - zo'n 30 Slow Foodleden, buren en campinggasten - voorgeschote...
3w
Horecatrends
Bistro gaat het winnen van het klassieke fine dining restaurant, trendwatcht de horecawebsite Food I...
Jan Leune
3w
https://restaurant-aroma.nl/aroma-omarmt-slow-food-filosofie/
www.restaurant-aroma.nl
Winny en Arjen Van Buuren
6w
Boekpresentatie: Een nieuwe kijk op Landbouw en Natuur
Zondag 31 augustus 2025 – Boekpresentatie op Landgoed Velhorst! Arjen van Buuren: "Vorig jaar kreeg ...
6w
Heerlijk slowe zomeravond in de Kruidenhof
De proeverij met workshops en rondleiding van de Kruidenhof te Mallum en Slow Food Achterhoek, is me...
Benthe van Wallenburg
7w
Project Achterhoek Regeneratief 2025
Bij deze delen we graag de resultaten van het project 'Achterhoek Regeneratief 2025' met jullie. Het...
8w
Verwacht: uitgave De Achterhoek op je bord
In het najaar van 2024 is Slow Food Achterhoek gestart Ria Olijslager te interviewen. Ria was samen ...
Friederike Kleijn
8w
Terugblik ledenbijeenkomst 't Gagel
Het was bijna tropisch warm, maar ook informatief en gezellig: de jaarlijkse ledenbijeenkomst van Sl...
Richard Kok
8w
Video: Bjorn Massop introduceert groenproject Buitenplaats Park Ruimzicht
Naast Hotel-Restaurant Villa Ruimzicht in Doetinchem komt een stadspark met voedselbos, moestuin, ed...
Winny en Arjen Van Buuren
8w
Boek Gezonde bodem, Gezond voedsel, Gezonde toekomst
Van kinds af aan dwaalde Arjen van Buuren door bossen en weilanden, verwonderd over de natuur om hem...
9w
Bonen. Love at first bite!
Op enkele Slow Foodbijeenkomsten in juni delen we een potje Friese Woudbonen uit, die tegenwoordig w...
10w
Help mee om de grond van De Veldhof echt vrij te maken
Op maandag 9 juni startte op Tuinderij De Veldhof (Joppe) een crowdfundingsactie om de grond van De ...
Meta van Drunen
11w
Oproep: Nieuwe Bodem zoekt vrijwilligers
Vind je het leuk om mee te helpen op onze regeneratieve agroforestry boerderij in Aalten (Gelderland...
Maurits Steverink
12w
Een echte Ziewentse appelboom op je terrein/tuin/erf?
Anna van Zieuwent appelboom verkrijgbaar in gemeente Oost-Gelre! Met steun van gemeente Oost-Gelre e...
Friederike Kleijn
16w
Lievelingen van de lente: asperges!
Het aspergeseizoen is sinds Pasen feestelijk losgebarsten. Bij verschillende telers in de Achterhoek...
Friederike Kleijn
16w
Klimaatgesprek
25 april 2025. Afgelopen week mocht ik namens Slow Food Achterhoek meewerken aan een heus Klimaatges...
16w
Oproep: wie helpt ons aan verpakkingen voor onderzoek?
Verpakkingen zijn er in allerlei materialen, vormen en maten. Een slim ontworpen verpakking is gemaa...
Meta van Drunen
19w
Lente op Nieuwe Bodem
Je moet er nu nog wel met je neus bovenop staan, maar de lente is onmiskenbaar in aantocht! Wat een ...
Jacqueline Bulsink
20w
Achterhoekse granen en bonen komen niet zomaar op je bord…
Lekkere producten van Achterhoekse bodem beginnen bij de boer. Granen, bonen en erwten telen, zonder...
1
23w
Zo gezond en goedkoop mogelijk eten – durf jij de uitdaging aan?
Ben jij een inwoner van de gemeente Lochem en hou je van lekker, gezond én betaalbaar eten? Doe mee ...
1
Richard Kok
25w
Het belang van streekproducten voor nieuwe mede-eigenaar 't Raedthuys
Streekproducten uit de Liemers en de Achterhoek komen steeds nadrukkelijker op de kaart bij sterrest...
26w
Geen oog voor koplopers
Je zou denken dat een bedrijf als De Goed Gevulde in Halle een modelbedrijf is in de moderne opvatti...
1
Jacqueline Bulsink
26w
Tempe van zeldzame vuurbonen?!
Wat je allemaal wel niet kunt leren 💡van een workshop Tempe maken van vuurbonen! 🗓️15 februari war...
27w
Voorjaarsbijeenkomst SFA vol energie
De voorjaarsbijeenkomst van Slow Food Achterhoek bruiste van de energie en was vol gezelligheid. De ...
Johannes Regelink
27w
Gemeente Lochem kiest voor duurzame, lokale en gezonde catering
De gemeente Lochem richt haar bedrijfsrestaurant per 1 januari in met duurzame, lokale en gezonde vo...
Henny Bergsma
29w
Deelnemers gevraagd voor duurzame/streekproducten markt
Op 7 juni 2025 van 12.00 - 17.00 uur wordt het Simonsplein te Doetinchem omgetoverd naar Het Groene ...
29w
Zo zorgen we ervoor dat mensen meer plantaardige eiwitten gaan eten! 🌱
Drie boeren vroegen ons om de regie te pakken op de ontwikkeling van nieuwe, lokale en eiwitrijke pr...
Lotte Turkstra
30w
Tijd voor een terugblik!
De afgelopen anderhalf jaar zetten we zowel individueel als met de groep stappen richting een region...
Friederike Kleijn
30w
Boekpresentatie: de kracht van online community platforms
Op 17 januari presenteerde Gebiedonline.nl het boekje De kracht van online community platforms in he...
André Brouwer
32w
Duurzame vis deze maand
Best een puzzeltje: duurzame vis op tafel zetten. De soort, het vangstgebied, de vangstmethode en he...
Lotte Turkstra
34w
Lessen uit de voedselnetwerken Achterhoek en Eemvallei
In de Achterhoek en de Eemvallei hebben 24 boerenbedrijven de afgelopen anderhalf jaar gewerkt aan h...
Lotte Turkstra
35w
Wauw! Wat hebben we veel in gang gezet in het Voedselnetwerk Achterhoek
Eind november hadden we onze afsluitende sessie met de 10 boerenbedrijven bij Burgerboerderij de Pat...
Winny en Arjen Van Buuren
36w
Geef biodiversiteit cadeau
Geef een (kerst)cadeau en draag bij aan de biodiversiteit op Landgoed Velhorst. Voor € 25,00 geef je...
Joanne Malotaux
37w
Een duurzaam stukje Achterhoek op je bord: kies voor een KaasAandeel!
Bij Burgerboerderij De Patrijs, in de prachtige Achterhoek, geloven we in goed, gezond en eerlijk vo...
38w
Werk mee aan de strategie van Slow Food Achterhoek
Samen met vier deskundigen ‘uit het veld’ heeft het bestuur van Slow Food Achterhoek afgelopen maand...
Richard Kok
39w
Eendenborstfilet van Groot Stikken uit Groenlo op kaart Locals
De eendenborstfilet van Groot Stikken Eendenhouderij uit Groenlo maakt indruk op de kaart van Restau...
39w
Herfst op tafel bij de Vijfsprong
Dat moeten we vaker doen, was unaniem de conclusie: Met een clubje food- en kookliefhebbers naar bij...
Meta van Drunen
39w
Nieuwe Bodem is genomineerd! Breng ook je stem uit voor de Baanbreker 2024!
Hoera! Wij zijn genomineerd voor de Agroforestry Baanbreker 2024 in de categorie
‘Doener’
. De Agrofor...
41w
Ons degelijks desembrood: circulair van akker tot bakker
‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Mid...
41w
Ondernemers brengen een Ode aan de Os
Suzanne Ruesink, Karolien Hupkes, Beli Den Hartog, Robin Walvoort en Toon Hulshof hebben over de coö...
41w
Kunnen de circulaire economie en de landbouwtransitie elkaar versterken?
We waren bij de Goed Gevulde Boerderij, één van de tien boerenbedrijven van dit project, om dit them...
42w
Broedplekken voor het opzetten van regionale voedselsystemen
Groenkennisnet schreef een artikel over Voedselnetwerk Achterhoek. Ook in de Achterhoek bouwen boere...
42w
Direct van de boer op jouw tafel?
𝗩𝗲𝗿𝘀𝗲 𝗲𝗻 𝗴𝗲𝘇𝗼𝗻𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝘁𝗲𝗻 𝗿𝗲𝗰𝗵𝘁𝘀𝘁𝗿𝗲𝗲𝗸𝘀 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗯𝗼𝗲𝗿, 𝗰?...
Winny en Arjen Van Buuren
42w
#Project15x15 van De Groene Sprong
Aansluiten bij De Groene Sprong (DGS) was voor mij een natuurlijke keuze. Als je beweging wilt creër...
42w
Landwinkel Smits is er één Met Pit
De Achterhoek is een waar voedselparadijs – een goed bewaard geheim. Tussen houtwallen, akkers en we...
43w
Kerstpakketten!
Er zijn weer volop Achterhoekse kerstpakketten. En dan bedoelen we geen pakketten met sokken en sjaa...
44w
Bij Wijngoed Montferland koop je wijn mét verhaal
De Achterhoek is een waar voedselparadijs – een goed bewaard geheim. Tussen houtwallen, akkers en we...
45w
Terugblik op Slow Food markt
De 14 bedrijven die deelnamen aan de Slow Food markt op de Erfgoeddag Appeltje voor de Dorst waren h...
André Brouwer
46w
Twee puur Achterhoekse bokbieren
Puur Achterhoeks bokbier is gemaakt van Achterhoeks graan, mout, hop en water natuurlijk. We hebben ...
Tim Kops
46w
Nieuwe website Voedselbos De Trage Tijd
In Laren zijn mijn vriendin, een bevriend gezin en ik sinds enige tijd een voedselbos aan het aanleg...
47w
Voedselnetwerk Achterhoek presenteert zichzelf
𝗔𝗹𝘀 𝗯𝗼𝗲𝗿𝗲𝗻 𝘂𝗶𝘁 𝗱𝗲 𝗔𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿𝗵𝗼𝗲𝗸 𝗱𝗲𝗹𝗲𝗻 𝘄𝗲 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗮𝗹𝗹𝗲𝗲𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗹...
Jacqueline Bulsink
47w
Tien boeren die kennis delen, elkaar inspireren en samenwerken 🤝
Op 5 september waren we weer bijeen met onze 10 boeren. Dit keer op het mooie bedrijf van Theo Nieuw...
André Brouwer
47w
Meer bio in Gelderland
Er werd vorig jaar 30% meer biologisch geboerd in Gelderland. Dat is een stijging die drie keer hoge...
Friederike Kleijn
48w
Slow Food Achterhoek presenteert zich op Erfgoeddag
Op zondag 22 september 2024 van 11.30-17.00 uur ben je welkom op de Erfgoeddag Appeltje voor de Dors...
49w
Verspillingsvrije week - fruitleer van appels (2)
Het is deze week (9 – 15 september) de landelijke Verspillingsvrije Week. Een mooi initiatief dat w...
Friederike Kleijn
49w
Verspillingsvrije week: aan de slag met nieuwe oude technieken
Het is deze week (9 – 15 september) de landelijke Verspillingsvrije week. Een mooi initiatief dat we...
50w
Klokrond lokaal boodschappen doen bij De Patrijs
De Achterhoek is een waar voedselparadijs – een goed bewaard geheim. Tussen houtwallen, akkers en we...
André Brouwer
51w
Kwaliteitskenmerken en kaas: arme consument...
Boerenkaas, echte boerenkaas, kaas van de boerderij, boerderijkaas... Het wordt de consument niet ma...
André Brouwer
1j
Pareltjes (3)
De Melktap De zuivelindustrie, meldt vakblad Zuivelzicht, ziet vooral een toekomst voor zuivelproduc...
Er zijn nog 70 meer berichten.Toon me de rest