Nieuwsbrief
Contact
Iets plaatsen
Inloggen of registreren
Zoeken
Smakelijke Adressen
Mensen
Actueel
(current)
Agenda
Projecten
Voedselnetwerk Achterhoek
Genieten van Achterhoeks graan
Eiwittransitie
Organisaties
Meer
Over Slow Food Achterhoek
Blogs
In de pers
Lid worden of doneren
Zoeken
Zoek
Uitgebreid zoeken
Uitgebreid zoeken
Gevonden:
110
berichten
3w
Zo gezond en goedkoop mogelijk eten โ durf jij de uitdaging aan?
Ben jij een inwoner van de gemeente Lochem en hou je van lekker, gezond รฉn betaalbaar eten? Doe mee ...
1
Richard Kok
4w
Het belang van streekproducten voor nieuwe mede-eigenaar 't Raedthuys
Streekproducten uit de Liemers en de Achterhoek komen steeds nadrukkelijker op de kaart bij sterrest...
5w
Geen oog voor koplopers
Je zou denken dat een bedrijf als De Goed Gevulde in Halle een modelbedrijf is in de moderne opvatti...
1
Jacqueline Bulsink
5w
Tempe van zeldzame vuurbonen?!
Wat je allemaal wel niet kunt leren ๐กvan een workshop Tempe maken van vuurbonen! ๐๏ธ15 februari war...
6w
Voorjaarsbijeenkomst SFA vol energie
De voorjaarsbijeenkomst van Slow Food Achterhoek bruiste van de energie en was vol gezelligheid. De ...
Johannes Regelink
7w
Gemeente Lochem kiest voor duurzame, lokale en gezonde catering
De gemeente Lochem richt haar bedrijfsrestaurant per 1 januari in met duurzame, lokale en gezonde vo...
Henny Bergsma
8w
Deelnemers gevraagd voor duurzame/streekproducten markt
Op 7 juni 2025 van 12.00 - 17.00 uur wordt het Simonsplein te Doetinchem omgetoverd naar Het Groene ...
8w
Zo zorgen we ervoor dat mensen meer plantaardige eiwitten gaan eten! ๐ฑ
Drie boeren vroegen ons om de regie te pakken op de ontwikkeling van nieuwe, lokale en eiwitrijke pr...
Lotte Turkstra
9w
Tijd voor een terugblik!
De afgelopen anderhalf jaar zetten weย zowelย individueel als met de groep stappen richting een region...
Friederike Kleijn
9w
Boekpresentatie: de kracht van online community platforms
Op 17 januari presenteerde Gebiedonline.nl het boekje De kracht van online community platforms in he...
Andrรฉ Brouwer
12w
Duurzame vis deze maand
Best een puzzeltje: duurzame vis op tafel zetten. De soort, het vangstgebied, de vangstmethode en he...
Lotte Turkstra
14w
Lessen uit de voedselnetwerken Achterhoek en Eemvallei
In de Achterhoek en de Eemvallei hebben 24 boerenbedrijven de afgelopen anderhalf jaar gewerkt aan h...
Lotte Turkstra
14w
Wauw! Wat hebben we veel in gang gezet in het Voedselnetwerk Achterhoek
Eind november hadden we onze afsluitende sessie met de 10 boerenbedrijven bij Burgerboerderij de Pat...
Winny en Arjen Van Buuren
15w
Geef biodiversiteit cadeau
Geef een (kerst)cadeau en draag bij aan de biodiversiteit op Landgoed Velhorst. Voor โฌ 25,00 geef je...
Joanne Malotaux
17w
Een duurzaam stukje Achterhoek op je bord: kies voor een KaasAandeel!
Bij Burgerboerderij De Patrijs, in de prachtige Achterhoek, geloven we in goed, gezond en eerlijk vo...
18w
Werk mee aan de strategie van Slow Food Achterhoek
Samen met vier deskundigen โuit het veldโ heeft het bestuur van Slow Food Achterhoek afgelopen maand...
Richard Kok
18w
Eendenborstfilet van Groot Stikken uit Groenlo op kaart Locals
De eendenborstfilet van Groot Stikken Eendenhouderij uit Groenlo maakt indruk op de kaart van Restau...
18w
Herfst op tafel bij de Vijfsprong
Dat moeten we vaker doen, was unaniem de conclusie: Met een clubje food- en kookliefhebbers naar bij...
Meta van Drunen
18w
Nieuwe Bodem is genomineerd! Breng ook je stem uit voor de Baanbreker 2024!
Hoera! Wij zijn genomineerd voor de Agroforestry Baanbreker 2024 in de categorieย
โDoenerโ
. De Agrofor...
20w
Ons degelijks desembrood: circulair van akker tot bakker
โPlofbroodโ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Mid...
20w
Ondernemers brengen een Ode aan de Os
Suzanne Ruesink, Karolien Hupkes, Beli Den Hartog, Robin Walvoort en Toon Hulshof hebben over de coรถ...
21w
Kunnen de circulaire economie en de landbouwtransitie elkaar versterken?
We waren bij de Goed Gevulde Boerderij, รฉรฉn van de tien boerenbedrijven van dit project, om dit them...
21w
Broedplekken voor het opzetten van regionale voedselsystemen
Groenkennisnet schreef een artikel over Voedselnetwerk Achterhoek. Ook in de Achterhoek bouwen boere...
21w
Direct van de boer op jouw tafel?
๐ฉ๐ฒ๐ฟ๐๐ฒ ๐ฒ๐ป ๐ด๐ฒ๐๐ผ๐ป๐ฑ๐ฒ ๐ฝ๐ฟ๐ผ๐ฑ๐๐ฐ๐๐ฒ๐ป ๐ฟ๐ฒ๐ฐ๐ต๐๐๐๐ฟ๐ฒ๐ฒ๐ธ๐ ๐๐ฎ๐ป ๐ฑ๐ฒ ๐ฏ๐ผ๐ฒ๐ฟ, ๐ฐ?...
Winny en Arjen Van Buuren
21w
#Project15x15 van De Groene Sprong
Aansluiten bij De Groene Sprong (DGS) was voor mij een natuurlijke keuze. Als je beweging wilt creรซr...
21w
Landwinkel Smits is er รฉรฉn Met Pit
De Achterhoek is een waar voedselparadijs โ een goed bewaard geheim. Tussen houtwallen, akkers en we...
23w
Kerstpakketten!
Er zijn weer volop Achterhoekse kerstpakketten. En dan bedoelen we geen pakketten met sokken en sjaa...
24w
Bij Wijngoed Montferland koop je wijn mรฉt verhaal
De Achterhoek is een waar voedselparadijs โ een goed bewaard geheim. Tussen houtwallen, akkers en we...
25w
Terugblik op Slow Food markt
De 14 bedrijven die deelnamen aan de Slow Food markt op de Erfgoeddag Appeltje voor de Dorst waren h...
Andrรฉ Brouwer
26w
Twee puur Achterhoekse bokbieren
Puur Achterhoeks bokbier is gemaakt van Achterhoeks graan, mout, hop en water natuurlijk. We hebben ...
Tim Kops
26w
Nieuwe website Voedselbos De Trage Tijd
In Laren zijn mijn vriendin, een bevriend gezin en ik sinds enige tijd een voedselbos aan het aanleg...
26w
Voedselnetwerk Achterhoek presenteert zichzelf
๐๐น๐ ๐ฏ๐ผ๐ฒ๐ฟ๐ฒ๐ป ๐๐ถ๐ ๐ฑ๐ฒ ๐๐ฐ๐ต๐๐ฒ๐ฟ๐ต๐ผ๐ฒ๐ธ ๐ฑ๐ฒ๐น๐ฒ๐ป ๐๐ฒ ๐ป๐ถ๐ฒ๐ ๐ฎ๐น๐น๐ฒ๐ฒ๐ป ๐ต๐ฒ๐ ๐น...
Jacqueline Bulsink
26w
Tien boeren die kennis delen, elkaar inspireren en samenwerken ๐ค
Op 5 september waren we weer bijeen met onze 10 boeren. Dit keer op het mooie bedrijf van Theo Nieuw...
Andrรฉ Brouwer
26w
Meer bio in Gelderland
Er werd vorig jaar 30% meer biologisch geboerd in Gelderland. Dat is een stijging die drie keer hoge...
Friederike Kleijn
28w
Slow Food Achterhoek presenteert zich op Erfgoeddag
Op zondag 22 september 2024 van 11.30-17.00 uur ben je welkom op de Erfgoeddag Appeltje voor de Dors...
28w
Verspillingsvrije week - fruitleer van appels (2)
Het is deze week (9 โ 15 september) de landelijkeย Verspillingsvrije Week. Een mooi initiatief dat w...
Friederike Kleijn
29w
Verspillingsvrije week: aan de slag met nieuwe oude technieken
Het is deze week (9 โ 15 september) de landelijke Verspillingsvrije week. Een mooi initiatief dat we...
29w
Klokrond lokaal boodschappen doen bij De Patrijs
De Achterhoek is een waar voedselparadijs โ een goed bewaard geheim. Tussen houtwallen, akkers en we...
Andrรฉ Brouwer
30w
Kwaliteitskenmerken en kaas: arme consument...
Boerenkaas, echte boerenkaas, kaas van de boerderij, boerderijkaas... Het wordt de consument niet ma...
Andrรฉ Brouwer
33w
Pareltjes (3)
De Melktap De zuivelindustrie, meldt vakblad Zuivelzicht, ziet vooral een toekomst voor zuivelproduc...
Lotte Turkstra
33w
Themagroepjes Voedselnetwerk Achterhoek
In het
Voedselnetwerk Achterhoek
bouwen we samen met 10 boeren aan een regionaal voedselnetwerk. Dan...
Charlotte Derksen
35w
De eerste bonen zitten in een pot!
Het lijkt zo een simpel product, bonen uit pot. Maar er bestaan eigenlijk alleen grote conserverings...
Lotte Turkstra
35w
Boer en burgers in gesprek - bij Haolderkamp
Te mooi om waar te zijn? ๐ก Verse, gezonde producten direct vanaf de boer bij de burger op tafel? ๐ฅ ...
36w
Bewust boeren, bewust winkelen bij de Verse Kers
De Achterhoek is een waar voedselparadijs โ een goed bewaard geheim. Tussen houtwallen, akkers en we...
Andrรฉ Brouwer
36w
Ontdekt: pluktuin Welig
Deze Slowfoodwaardige locatie kende ik nog niet: pluktuin Welig in de driehoek Vorden-Lochem-Barchem...
Lotte Turkstra
36w
Pionieren, verduurzamen en samenwerken gaat niet vanzelf ๐!
Een helpende hand is vaak meer dan welkom, in welke vorm dan ook! ๐ 17 juni hebben we samen gezeten...
Lotte Turkstra
36w
Ontmoet: Groentekwekerij Smits
๐ฑ Van een grootschalige internationale preiteelt naar een diverse en gezonde groentekwekerij. Gert e...
Lotte Turkstra
36w
Ontmoet: Burgerboerderij de Patrijs
Verbind je aan Burgerboerderij de Patrijs ๐ฑ๐ Eind 2022 startten Joanne, Johannes, Luuk, Marcel, Ma...
37w
Slow Food Achterhoek onderzoekt strategische koers
Om de paar jaar kijkt het bestuur van Slow Food Achterhoek of de vereniging haar strategische koers ...
Lotte Turkstra
37w
Ontmoet: Nieuwe Bodem
Stel je voor: een eigen boom vol heerlijke noten en fruit. ๐๐ฐ Bij de Nieuwe Bodem kun je walnoot-, ...
Inge Vleemingh
38w
Sluit De Goed Gevulde Boerderij!
Met jouw hulp tijdens deze crowdfunding boerderij sluiten we de laatste keten van onze kringloopboer...
38w
Fototentoonstelling Food for Thought vanaf 1 juli tot en met 31 augustus
Vier boeren halen het gesprek over het wereldwijde voedselsysteem naar het boerenerf; fotoโs van fot...
Lotte Turkstra
38w
Ontmoet: Blij van de Boerderij
Wist je dat ze al zeven generaties lang boeren op dezelfde prachtige plek? ๐ฉโ๐พย Ontdek hoe zij, de f...
39w
Ledenvergadering 2024 Slow Food Achterhoek: gastvrij, lekker en zomers
Het was een fijne bijeenkomst, onze jaarlijkse algemene ledenvergadering bij
De Nieuwe Bod em
in Aalt...
Lotte Turkstra
39w
Ontmoet: de Goed Gevulde
Inge en Heimen runnen een natuurinclusieve kringloopboerderij. Bij De Goed Gevulde komen alle dieren...
40w
Achterhoekse jam met een twist
De Achterhoek is een waar voedselparadijs โ een goed bewaard geheim. Tussen houtwallen, akkers en we...
Lotte Turkstra
42w
Ontmoet: Mts. Bramel-Krebber
โ Een goed inkomen en waardering voor de voedselmakers, dat is waar Mts. Bramel-Krebber zich sterk v...
42w
Yes! We zijn de grens van 200 leden voorbij, op naar de 250!
Slow Food Achterhoek groeit en bloeit. Dat is goed nieuws. De opzet van smakelijkachterhoek.nl, de p...
1
Lotte Turkstra
42w
Ontmoet: Haolderkamp
Op een mooie plek in Didam begonnen Theo, Esther, Nienke en Wiebe Nieuwenhuis in 2018 met de teelt v...
Andrรฉ Brouwer
42w
Pareltjes (2)
Bij een boerderijwinkel kocht ik een stukje jersey kaas. Kaasmakers stoppen een hoop moeite in een m...
Er zijn nog 50 meer berichten.Toon me de rest
smakelijkachterhoek.nl maakt gebruik van cookies.
Ja, ik accepteer deze cookies
Alleen noodzakelijke cookies
Meer informatie