Ga naar inhoud
Nieuwsbrief
Iets plaatsen
Aanmelden
Adressen
Actueel
(current)
Agenda
Mensen
Projecten
Voedselnetwerk Achterhoek
Genieten van Achterhoeks graan
Eiwittransitie
Project Puur Plantaardig
Organisaties
Meer
Over Slow Food Achterhoek
Blogs
In de pers
Lid worden of doneren
Zoeken
Zoek
Zoeken
Wissen
Uitgebreid zoeken
Uitgebreid zoeken
Gevonden:
141
berichten
Friederike Kleijn
5d
Boekpresentatie, buffet en borrel
Save the date! De Achterhoek op je bord is binnenkort gedrukt! Dat vraagt om een feestje, een borrel...
Christine Köning-Wipfler
1w
Opening Kaasmakerij Köning
Wat een mooie dag! Op 6 oktober hebben we de nieuwe kaasmakerij laten openen door André Brouwers, vo...
1w
Trots op Slow Food-lid en voormalig Horecatalent Acherhoek Bram Stoverink
Een MICHELIN Ster voor Bram Stoverink’s restaurant Olde Marckt in Aalten! Daar zijn we als Slow Food...
1w
Crowdfundingsactie afgesloten: drukker aan de slag!
Onlangs hebben we de crowdfundingsactie afgesloten waarmee we het drukwerk van het boekje
De Achterh...
Winny en Arjen Van Buuren
2w
Gezonde bodem, gezond voedsel, gezonde toekomst - reviews
31 augustus j.l. was de boekpresentie op Landgoed Velhorst. Maar liefst 150 mensen waren aanwezig om...
Friederike Kleijn
4w
Erfgoeddag 2025: fijne sfeer en geslaagde Slow Food markt
Leden van Slow Food Achterhoek hebben op de Erfgoeddag 2025 gezorgd voor een smaakvolle en gezellige...
5w
Smakelijk Achterhoek proeven op de Erfgoeddag
Kom je ook naar de Slow Food Markt 'Smakelijk Achterhoek'? Op zondag 21 september op de Erfgoeddag A...
5w
Naam van je oude appel- of perenboom vergeten?
Op zondag 21 september kun je je appels en peren waarvan je de naam niet (meer) weet, voorleggen aan...
Friederike Kleijn
6w
Kick-off Project Puur Plantaardig: direct aan de slag!
Op maandag 25 augustus vond bij Burgerboerderij de Patrijs de kick-off plaats van het project Achter...
Friederike Kleijn
6w
Shoyu: Japanse sojasaus op z'n Achterhoeks
De kick-off van het Project Puur Plantaardig op 25 augustus werd afgesloten met een proeverij van tw...
6w
Crowdfundingsactie De Achterhoek op je bord
Help mee: maak ons Slow Foodboekje over écht eten in de Achterhoek mogelijk! We hebben inmiddels al ...
Cor Bernard
7w
Appels gezocht
Per 15 september zoek ik onbespoten appels om cider van te maken. Kan niet zelf plukken maar wil per...
1
Friederike Kleijn
9w
Traiteur op de Brömmels
Wat een heerlijke maaltijd kregen we - zo'n 30 Slow Foodleden, buren en campinggasten - voorgeschote...
12w
Horecatrends
Bistro gaat het winnen van het klassieke fine dining restaurant, trendwatcht de horecawebsite Food I...
Jan Leune
12w
https://restaurant-aroma.nl/aroma-omarmt-slow-food-filosofie/
www.restaurant-aroma.nl
Winny en Arjen Van Buuren
14w
Boekpresentatie: Een nieuwe kijk op Landbouw en Natuur
Zondag 31 augustus 2025 – Boekpresentatie op Landgoed Velhorst! Arjen van Buuren: "Vorig jaar kreeg ...
15w
Heerlijk slowe zomeravond in de Kruidenhof
De proeverij met workshops en rondleiding van de Kruidenhof te Mallum en Slow Food Achterhoek, is me...
Benthe van Wallenburg
16w
Project Achterhoek Regeneratief 2025
Bij deze delen we graag de resultaten van het project 'Achterhoek Regeneratief 2025' met jullie. Het...
17w
Verwacht: uitgave De Achterhoek op je bord
In het najaar van 2024 is Slow Food Achterhoek gestart Ria Olijslager te interviewen. Ria was samen ...
Friederike Kleijn
17w
Terugblik ledenbijeenkomst 't Gagel
Het was bijna tropisch warm, maar ook informatief en gezellig: de jaarlijkse ledenbijeenkomst van Sl...
Richard Kok
17w
Video: Bjorn Massop introduceert groenproject Buitenplaats Park Ruimzicht
Naast Hotel-Restaurant Villa Ruimzicht in Doetinchem komt een stadspark met voedselbos, moestuin, ed...
Winny en Arjen Van Buuren
17w
Boek Gezonde bodem, Gezond voedsel, Gezonde toekomst
Van kinds af aan dwaalde Arjen van Buuren door bossen en weilanden, verwonderd over de natuur om hem...
18w
Bonen. Love at first bite!
Op enkele Slow Foodbijeenkomsten in juni delen we een potje Friese Woudbonen uit, die tegenwoordig w...
19w
Help mee om de grond van De Veldhof echt vrij te maken
Op maandag 9 juni startte op Tuinderij De Veldhof (Joppe) een crowdfundingsactie om de grond van De ...
Meta van Drunen
20w
Oproep: Nieuwe Bodem zoekt vrijwilligers
Vind je het leuk om mee te helpen op onze regeneratieve agroforestry boerderij in Aalten (Gelderland...
Maurits Steverink
21w
Een echte Ziewentse appelboom op je terrein/tuin/erf?
Anna van Zieuwent appelboom verkrijgbaar in gemeente Oost-Gelre! Met steun van gemeente Oost-Gelre e...
Friederike Kleijn
25w
Lievelingen van de lente: asperges!
Het aspergeseizoen is sinds Pasen feestelijk losgebarsten. Bij verschillende telers in de Achterhoek...
Friederike Kleijn
25w
Klimaatgesprek
25 april 2025. Afgelopen week mocht ik namens Slow Food Achterhoek meewerken aan een heus Klimaatges...
25w
Oproep: wie helpt ons aan verpakkingen voor onderzoek?
Verpakkingen zijn er in allerlei materialen, vormen en maten. Een slim ontworpen verpakking is gemaa...
Meta van Drunen
28w
Lente op Nieuwe Bodem
Je moet er nu nog wel met je neus bovenop staan, maar de lente is onmiskenbaar in aantocht! Wat een ...
Jacqueline Bulsink
29w
Achterhoekse granen en bonen komen niet zomaar op je bord…
Lekkere producten van Achterhoekse bodem beginnen bij de boer. Granen, bonen en erwten telen, zonder...
1
32w
Zo gezond en goedkoop mogelijk eten – durf jij de uitdaging aan?
Ben jij een inwoner van de gemeente Lochem en hou je van lekker, gezond én betaalbaar eten? Doe mee ...
1
Richard Kok
33w
Het belang van streekproducten voor nieuwe mede-eigenaar 't Raedthuys
Streekproducten uit de Liemers en de Achterhoek komen steeds nadrukkelijker op de kaart bij sterrest...
34w
Geen oog voor koplopers
Je zou denken dat een bedrijf als De Goed Gevulde in Halle een modelbedrijf is in de moderne opvatti...
1
Jacqueline Bulsink
35w
Tempe van zeldzame vuurbonen?!
Wat je allemaal wel niet kunt leren 💡van een workshop Tempe maken van vuurbonen! 🗓️15 februari war...
36w
Voorjaarsbijeenkomst SFA vol energie
De voorjaarsbijeenkomst van Slow Food Achterhoek bruiste van de energie en was vol gezelligheid. De ...
Johannes Regelink
36w
Gemeente Lochem kiest voor duurzame, lokale en gezonde catering
De gemeente Lochem richt haar bedrijfsrestaurant per 1 januari in met duurzame, lokale en gezonde vo...
Henny Bergsma
37w
Deelnemers gevraagd voor duurzame/streekproducten markt
Op 7 juni 2025 van 12.00 - 17.00 uur wordt het Simonsplein te Doetinchem omgetoverd naar Het Groene ...
38w
Zo zorgen we ervoor dat mensen meer plantaardige eiwitten gaan eten! 🌱
Drie boeren vroegen ons om de regie te pakken op de ontwikkeling van nieuwe, lokale en eiwitrijke pr...
Lotte Turkstra
39w
Tijd voor een terugblik!
De afgelopen anderhalf jaar zetten we zowel individueel als met de groep stappen richting een region...
Friederike Kleijn
39w
Boekpresentatie: de kracht van online community platforms
Op 17 januari presenteerde Gebiedonline.nl het boekje De kracht van online community platforms in he...
André Brouwer
41w
Duurzame vis deze maand
Best een puzzeltje: duurzame vis op tafel zetten. De soort, het vangstgebied, de vangstmethode en he...
Lotte Turkstra
43w
Lessen uit de voedselnetwerken Achterhoek en Eemvallei
In de Achterhoek en de Eemvallei hebben 24 boerenbedrijven de afgelopen anderhalf jaar gewerkt aan h...
Lotte Turkstra
44w
Wauw! Wat hebben we veel in gang gezet in het Voedselnetwerk Achterhoek
Eind november hadden we onze afsluitende sessie met de 10 boerenbedrijven bij Burgerboerderij de Pat...
Winny en Arjen Van Buuren
45w
Geef biodiversiteit cadeau
Geef een (kerst)cadeau en draag bij aan de biodiversiteit op Landgoed Velhorst. Voor € 25,00 geef je...
Joanne Malotaux
46w
Een duurzaam stukje Achterhoek op je bord: kies voor een KaasAandeel!
Bij Burgerboerderij De Patrijs, in de prachtige Achterhoek, geloven we in goed, gezond en eerlijk vo...
47w
Werk mee aan de strategie van Slow Food Achterhoek
Samen met vier deskundigen ‘uit het veld’ heeft het bestuur van Slow Food Achterhoek afgelopen maand...
Richard Kok
47w
Eendenborstfilet van Groot Stikken uit Groenlo op kaart Locals
De eendenborstfilet van Groot Stikken Eendenhouderij uit Groenlo maakt indruk op de kaart van Restau...
48w
Herfst op tafel bij de Vijfsprong
Dat moeten we vaker doen, was unaniem de conclusie: Met een clubje food- en kookliefhebbers naar bij...
Meta van Drunen
48w
Nieuwe Bodem is genomineerd! Breng ook je stem uit voor de Baanbreker 2024!
Hoera! Wij zijn genomineerd voor de Agroforestry Baanbreker 2024 in de categorie
‘Doener’
. De Agrofor...
50w
Ons degelijks desembrood: circulair van akker tot bakker
‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Mid...
50w
Ondernemers brengen een Ode aan de Os
Suzanne Ruesink, Karolien Hupkes, Beli Den Hartog, Robin Walvoort en Toon Hulshof hebben over de coö...
50w
Kunnen de circulaire economie en de landbouwtransitie elkaar versterken?
We waren bij de Goed Gevulde Boerderij, één van de tien boerenbedrijven van dit project, om dit them...
50w
Broedplekken voor het opzetten van regionale voedselsystemen
Groenkennisnet schreef een artikel over Voedselnetwerk Achterhoek. Ook in de Achterhoek bouwen boere...
50w
Direct van de boer op jouw tafel?
𝗩𝗲𝗿𝘀𝗲 𝗲𝗻 𝗴𝗲𝘇𝗼𝗻𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝘁𝗲𝗻 𝗿𝗲𝗰𝗵𝘁𝘀𝘁𝗿𝗲𝗲𝗸𝘀 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗯𝗼𝗲𝗿, 𝗰?...
Winny en Arjen Van Buuren
51w
#Project15x15 van De Groene Sprong
Aansluiten bij De Groene Sprong (DGS) was voor mij een natuurlijke keuze. Als je beweging wilt creër...
51w
Landwinkel Smits is er één Met Pit
De Achterhoek is een waar voedselparadijs – een goed bewaard geheim. Tussen houtwallen, akkers en we...
1j
Kerstpakketten!
Er zijn weer volop Achterhoekse kerstpakketten. En dan bedoelen we geen pakketten met sokken en sjaa...
1j
Bij Wijngoed Montferland koop je wijn mét verhaal
De Achterhoek is een waar voedselparadijs – een goed bewaard geheim. Tussen houtwallen, akkers en we...
1j
Terugblik op Slow Food markt
De 14 bedrijven die deelnamen aan de Slow Food markt op de Erfgoeddag Appeltje voor de Dorst waren h...
Er zijn nog 81 meer berichten.Toon me de rest