Bericht

Wie we zijn en wat we doen

Geplaatst op 10 april 2024, 15:11 uur
Illustration
logo
Projectorganisatie 'Bouwen aan een regionaal voedselnetwerk Achterhoek'

Wij stellen ons als kartrekkers van het project graag voor. 

Jacqueline Bulsink ondersteunt vanuit haar bedrijf de Vlier initiatieven die willen bijdragen aan een bloeiend landelijk gebied in de Achterhoek. Haar focus ligt op het gebruik van de wijsheid van nu voor de huidige en toekomstige generaties.

Lotte Turkstra is betrokken vanuit Squarewise. Wat haar aanspreekt in dit project is de flexibiliteit om mee te bewegen met hoe de boeren dit voedselnetwerk vorm willen geven, zowel nu als in de toekomst. 

𝗜𝗻 𝘀𝗮𝗺𝗲𝗻𝘄𝗲𝗿𝗸𝗶𝗻𝗴 𝗺𝗲𝘁 𝗦𝗾𝘂𝗮𝗿𝗲𝘄𝗶𝘀𝗲, 𝗱𝗲 𝗘𝗲𝗺𝗹𝗮𝗻𝗱𝗵𝗼𝗲𝘃𝗲 𝗲𝗻 𝗱𝗲 𝗩𝗹𝗶𝗲𝗿, zijn we gestart met een vernieuwend project, gefinancierd door de Europese en nationale overheid. Het project omvat samenwerkingen met 10 gepassioneerde boeren en vele burgers in de Achterhoek en de Eemvallei, waarbij we bouwen we aan een regionaal, toekomstbestendig voedselnetwerk. Lotte en Jacqueline trekken het project in de Achterhoek. Voor het project in de Eemvallei, zie: www.onsvoedsellandschap.nl. 

𝗢𝗻𝘀 𝗱𝗼𝗲𝗹 𝗶𝘀 𝗱𝘂𝗶𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸: 𝘄𝗲 𝘄𝗶𝗹𝗹𝗲𝗻 𝗱𝗲 𝗯𝗮𝗻𝗱 𝘁𝘂𝘀𝘀𝗲𝗻 𝗯𝗼𝗲𝗿 𝗲𝗻 𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 𝘃𝗲𝗿𝘀𝘁𝗲𝗿𝗸𝗲𝗻, 𝗹𝗼𝗸𝗮𝗹𝗲 𝗮𝗳𝘇𝗲𝘁 𝘃𝗲𝗿𝗴𝗿𝗼𝘁𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗯𝗲𝘁𝗲𝗿𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗷𝘇𝗲𝗻 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘀𝗲𝗿𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗼𝗻𝘇𝗲 𝗯𝗼𝗲𝗿𝗲𝗻. Tegelijkertijd streven we naar een gezond en leefbaar platteland voor zowel huidige als toekomstige generaties.

Met een looptijd van zomer 2023 tot december 2024, werken we aan het realiseren van deze ambitie. Wat ons project zo uniek maakt, is dat we samenwerken met 10 verschillende boerenbedrijven, van melkvee tot groenteteelt en agrobosbouw, van gangbaar tot natuurinclusief of kringloop, en van een melktap aan huis tot een burgerboerderij.

Deze diversiteit blijkt juist een kracht te zijn, en we zijn enthousiast om te zien hoe dit prachtig samenkomt in ons voedselnetwerk.

Wil je meer weten over ons project en hoe we samen bouwen aan een duurzame toekomst voor voedsel in de Achterhoek? Volg ons dan via onze LinkedIn-pagina! 

𝗠𝗲𝘁 𝘀𝗺𝗮𝗸𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗴𝗿𝗼𝗲𝘁𝗲𝗻,
Het team van Voedselnetwerk Achterhoek 🌾

Deel dit: