Aanbod

Haolderkamp

Illustration

In 2018 verhuisde Theo Nieuwenhuijs, voorheen veehouder, naar de Haolderkamp in Didam. Hij maakte daar met zijn gezin een nieuwe start en verbouwt nu biologische gewassen voor menselijke consumptie. Je kunt deze niet direct bij hem op het bedrijf kopen, maar in de Achterhoek komen ze geheid toch een keer op je bord voorbij als je lokaal koopt. Zo worden de granen bij bakkers in de regio verwerkt tot lekkere producten.

Theo verbouwt een diversiteit aan granen; van wintertarwe, zomertarwe, spelt tot boekweit. Al is die laatste, in tegenstelling wat veel mensen denken, geen graan maar een plant uit de duizendknoopfamilie. Ook siert een graanpeulvruchtenmengsel de akkers; de basis voor lekkere pasta’s. Daarnaast teelt Theo lupine en aardappelen. Ook zijn hazelaars aangeplant, die in de toekomst een mooie oogst hazelnoten gaan geven.

Op zijn bedrijf is Theo constant bezig om de biodiversiteit te verhogen, het watergebruik te verminderen en de bodem bedekt te houden. Hij is niet enkel biologisch boer, maar biedt met zijn tweede bedrijf Edaphon (dat bodemleven betekent) ook praktische begeleiding op het gebied van regeneratieve landbouw. Je kunt wel zeggen dat hij een grote drive heeft om op duurzame manier te boeren!

Let op: geen verkoop aan consumenten

locatie 
Haolderkamp
Illustration
 
Geplaatst op 29 februari 2024, 13:00 uur
Deel dit:
Betrokken personen
Hoofdlocatie