Aanbod

Nieuwe Bodem

Illustration

Adres: Seinsdijk 4, 7122NW Aalten

Bij Nieuwe Bodem kun je walnotenbomen, hazelnotenbomen of voedselbosgewassen adopteren. De noten en vruchten zijn voor jou! Tussen de bomen verbouwen we kruiden en oergraan. De oogst is verkrijgbaar in de webwinkel. De kruiden drogen en verwerken we zelf in speciale kruidentheemélanges. Van de oergranen malen we spelt-, emmer- en eenkoornmeel. Ook geven we rondleidingen op aanvraag of kun je een biodiversiteitsbijdrage doen. Welk product of dienst je ook kiest, je wordt onderdeel van onze ontdekkingstocht naar een duurzaam voedselsysteem!
 
Walnotenbomen, hazelnotenbomen en fruitgewassen vormen de kern van ons aanbod. Deze houtige gewassen hebben tijd nodig om tot volledige groei en productie te komen. De ruimte tussen de bomen en struiken benutten we in de tussentijd met graan, thee, groente en bloemen. We planten en testen allerlei gewassen die samen kunnen gaan met onze meerjarige aanplant. We gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en laten de bodem zoveel mogelijk met rust. Dat is goed voor de biodiversiteit en het stimuleert een rijk bodemleven, 
want een gezonde natuur begint bij een gezonde bodem. 

Nieuwe Bodem is een agrobosbouwbedrijf dat een bijdrage wil leveren aan de zoektocht naar een transitiemodel voor boeren die open staan voor verandering. Wij willen een ecologisch en duurzaam alternatief bieden dat in staat is gezond voedsel te produceren en een eerlijk inkomen voor de boer te leveren op een behapbare schaal. Niet alleen door te onderzoeken maar gewoon door het zelf te doen.

onderwerp 
Webwinkel
productgroep 
Houdbaar
locatie 
Nieuwe Bodem Agrobosbouw
Illustration
 

Geplaatst op 4 maart 2024, 14:30 uur
Deel dit: