Aanbod

De Slaege

Eten & drinken, Activiteit/evenement, Voorlichting & advies
Illustration

Adres: Dinxperloseweg 26 B, Silvolde (geen verkoop)

Bakwaardige granen en droge bonenteelt voor humane consumptie

Wij, Jan en Ingrid Steverink, wonen in Silvolde in een gebied genaamd de Slaege. Daar zijn wij actief bezig met het behouden van een gezonde bodem, o.a. door regeneratieve landbouwprojecten te stimuleren en toe te passen.
Akkerbouwbedrijf de Slaege levert produkten als basis voor een puur brood 'net als vrogger', dus zonder toevoegingen. De beste granen als een puur ingredient zonder kunstgrepen. Wij telen gele en rode Tarwe, gele en rode Spelt maar ook oude graanrassen als zwarte en rode Emmer en Eenkoorn welke voor bijzondere smaken zorgen.
Wij telen ook droge bonen : bonen passen helemaal in de nieuwe manier van eten. Ze zijn niet alleen heel lekker om mee te variƫren maar ook erg gezond. Volgens voedingsdeskundigen zijn bonen een van de beste producten van moeder aarde: ze zijn een bron van eiwitten, vezels, vitamines en goede koolhydraten. Door hun verzadigende effect zijn ze ook ideaal voor wie een dagje geen vlees wil eten.
Tussen de diverse gewassen hebben wij al jarenlang grote akkerranden staan, met kruidenrijke en bloemrijke mengsels. De insecten die daarbij worden aangetrokken bestrijden de luizen in de gewassen, zijn zelf een voedingsbron voor weidevogels en zijn een perfecte dekking voor het wild. De bloemen leveren tevens het stuifmeel voor de bijen van Jan, die als hobby imkers is.
Voor geinteresseerden van dit alles, organiseren wij jaarlijks graanwandelingen, waarbij iedereen welkom is.

productgroep 
Brood, Groenten
locatie 
De Slaege
Illustration
 
Geplaatst op 26 maart 2024, 10:07 uur
Deel dit:
Betrokken personen
Hoofdlocatie