Bericht

Word vandaag lid van SLOW FOOD en ontvang GRATIS Achterhoekse appelsap!

Geplaatst op 24 september 2023, 12:00 uur
Illustration

Vandaag, zondag 24 september, is Slow Food Achterhoek aanwezig op de oergezellige Erfgoed-dag 'Appeltje voor de dorst' bij het Keunenhuis in Winterswijk. Iedereen is er welkom om te genieten van het erf, het erfgoed en Achterhoeks fruit.

Kom vooral ook even langs bij de stand van Slow Food Achterhoek. Want: als je vandaag lid wordt, ontvang je GRATIS een pak superlekkere, Achterhoekse appelsap. Een interessante korting krijg je bovendien als je raadt welke bonen de zeven potten bevatten. Vier goed? Korting! 

En er is meer te doen! Je ontvangt alle informatie over ons nieuwe initiatief smakelijkachterhoek.nl. En, vanwege ons jaarthema Let it Bean, kun je lupinebonen, witte bonen en kievitsbonen proeven. Allemaal geteeld in de Achterhoek!

Het recept van de lupinebonen komt van passievoorandalusie.nl.  In Spanje (en ook Portugal) zijn ze gek op dit kleurige, knapperige boontje en weten ze er veel lekkers van te maken. Het recept van de witte bonenspread komt uit Peulvruchten van Jenny Chandler en is supereenvoudig. Pureer de gare bonen, voeg knoflook, olie, citroensap, zout en peper toe. Eet de spread als dip met een stukje brood of met rauwe groente, zoals wortel. Het recept van de kievitsbonen, ook wel borlottibonen genoemd, is in een eerder bericht opgenomen. 

Zien we je straks? Je bent welkom!

Illustration
 
Deel dit: