Blogpost

Welke vis op de kaart (of thuis in de pan)?

Geplaatst op 10 februari 2024, 16:20 uur
Illustration

We hebben een handig hulpje gemaakt voor de chef of thuiskok die alleen nog duurzame vis wil serveren. Je hoeft niet meer per vissoort uit te zoeken welke duurzaam is en wanneer. In de bijlage vind je een maandkalender voor januari, februari en maart op basis van de Viswijzer van Good Fish Foundation, aangevuld met informatie van de keurmerken MSC (voor zeevis) en ASC (voor kweekvis).

Duurzame wilde vis is vis uit een stabiel bestand, die uit goed beheerde vangstgebieden komt, met natuursparende en energiebesparende technieken is gevangen, dus zonder bodemschade of bijvangsten. En buiten de paaitijd, wat ook meteen een betere kwaliteit oplevert.

Bij duurzame gekweekte vis wordt gebruik gemaakt van duurzaam visvoer, blijven de effecten op de omgeving beperkt, en wordt de kwekerij goed wordt beheerd.

Een compleet en actueel overzicht van alle Goede Vis vind je op de Viswijzer-website of in de app.