Blogpost

Pareltjes (1)

Geplaatst op 15 mei 2024, 10:18 uur
Illustration

Dan denk je dat je het beste van de Achterhoek al gezien en geproefd hebt, en dan opeens loop je weer tegen zo’n geweldige eetlocatie, boerderij of bijzonder product of project aan. Dat moet natuurlijk gedeeld worden. Hierbij aflevering 1!

Op een magnifieke locatie aan de voet van het Montferland even buiten Braamt ligt Restaurant/hotel Karels. Patron Pascal is klassiek Frans geschoold, maar de keuken is verrassend modern. Of beter: verrassend én modern. Veel fermentatietechnieken die zorgen voor geweldige diepe smaken en die echt iets toevoegen.

Geen zorgen over wat je moet kiezen, want er is geen kaart. Wel een Chefs menu met 4, 5 of 6 gangen. Elke week wisselt één gang, afhankelijk van het seizoen. De ingrediënten komen vaak van dichtbij. Soms zelfs van heel dichtbij zoals dennentoppen of berkensap uit het bos achter het restaurant. Maar ook brandnetel, zuurdesembrood van Hans Som uit Didam, frieslander aardappels uit de Achterhoek, bergkaas van boerderij Ruimzicht en kaviaar van de Steurhoeve uit Laren komen langs. Voor de rest zijn producten vrijwel altijd van Nederlandse komaf, zoals Zeeuwse kingfish met Rotterdamse sojasaus, crème van belegen Edammer, of Westlandse vanille. Alles mooi gepresenteerd en geserveerd door een gemotiveerde crew.

Gezien de kwaliteit is dit culinaire topadres ook nog eens heel redelijk geprijsd.

1 reactie

Janine Pelgrum

di 21 mei 2024 11:15
Klinkt als sterk staaltje 'smakelijk Achterhoek'!