Slow Food Achterhoek onderzoekt strategische koers
Om de paar jaar kijkt het bestuur van Slow Food Achterhoek of de vereniging haar strategische koers moet voortzetten of verleggen. De laatste jaren waren succesvol: we groeiden in aantal leden, we zagen de belangstelling voor activiteiten en smakelijkachterhoek.nl groeien en ervaarden een toenemende interesse van partijen en overheden om samen op te trekken. We blijven ons graag onderscheiden als enige (internationale) beweging die alle schakels in de voedselketen met elkaar verbindt: van agrarisch ondernemer tot consument. Maar welke ambities passen daar de komende jaren bij?
We legden deze vraag voor aan vier deskundigen die vanuit hun huidige of vroegere functie actief betrokken zijn bij lokaal, good, clean & fair voedsel en Slow Food een warm hart toedragen. Winny van Buuren en Inge Vleemingh, twee agrarische ondernemers met visie op een duurzame ontwikkeling van onze landbouw en veehouderij, Marc Mobach, hydroloog en als ambtenaar betrokken bij de toekomst van agrarische ondernemers in Lochem, plus Bert Visser, onder meer oud-directeur van het Centrum voor Genetische bronnen Nederland, dat werkt aan het behoud van diversiteit in gewassen.
Op Landgoed Velhorst, buiten in het zonnetje, hebben we met hen een aantal strategische kwesties ‘doorgeakkerd’. Wat waren we blij met deze superinteressante setting! Binnenkort zullen we leden en fans via Smakelijk Achterhoek polsen van welke thema’s zij enthousiast raken.
Op de foto van links naar rechts: Bert Reinders, André Brouwer, Winny van Buuren, Bert Visser, Marc Mobach, Geert Veenendaal. Zittend: Inge Vleemingh en Friederike Kleijn