Bericht

Twee puur Achterhoekse bokbieren

Geplaatst op 30 september 2024, 13:45 uur
Illustration

Puur Achterhoeks bokbier is gemaakt van Achterhoeks graan, mout, hop en water natuurlijk. We hebben weer twee mooie voorbeelden. De eerste, Reurlse Herfstbok, hebben we geproefd. Voortreffelijk en gelukkig niet zoet. De tweede, Lindebock uit Aalten, beleeft komend weekend zijn primeur.

De Reurlse Herfstbok is een initiatief van PLUS Stam en ligt in de winkel in Ruurlo, maar je vindt het ook op de tap in de lokale horeca: bij De Heikamp, Avenarius en De Naober. Met dank aan Horstink die de appels voor de appelstroop leverde, Hendrik Jan Bökkers voor hulp bij de lancering en Brouwersnös voor de brouwersexpertise.

In Aalten hebben zeven Aaltense horecagelegenheden (Het Noorden van Aalten, Café Restaurant Stegers, Krul, 't Raadhuys, Olde Marckt, Café Leuven en Oerkroeg Schiller) met Bierbrouwerij Wentersch een puur Achterhoeks bockbier gemaakt voor de tiende Aaltense bockbierdag op 6 oktober. 

Illustration