Herfst op tafel bij de Vijfsprong
Dat moeten we vaker doen, was unaniem de conclusie: Met een clubje food- en kookliefhebbers naar bijzondere boerderijen, pluktuinen, kaasmakers. Met een rondleiding, een expert voor de diepgang, een kok voor het culinaire, of misschien ook samen koken met mooie Achterhoekse producten.
Het was zondag echt herfst op de Vijfsprong in Vorden, met een afwisseling van zon en regenbogen en een paar plensbuien. De boerderij, een biologisch-dynamisch gemengd bedrijf, ligt in een prachtig landschap dat zorgvuldig in stand gehouden wordt. Janine Pelgrum had er een mooie wandelroute uitgestippeld, via de groententuin en de landerijen. Dionne Vrijdag kookte met Vijfsprong-producten en ree. Dini Lensink vertelde over de jacht op kleinwild en reebeheer.
Met het geluid van de rustig etende koeien in de stal op de achtergrond was er volop tijd om te proeven en bij te praten, met een kaasproeverij van Léon Rinders, de winkelmanager van de boerderijwinkel van De Vijfsprong als afronding.
Wil je ook op de hoogte blijven van dit soort activiteiten van Slow Food Achterhoek en anderen? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.