Update

Lessen uit de voedselnetwerken Achterhoek en Eemvallei

Geplaatst op 20 december 2024, 11:30 uur
Illustration

In de Achterhoek en de Eemvallei hebben 24 boerenbedrijven de afgelopen anderhalf jaar gewerkt aan het opzetten van regionale voedselnetwerken. Het idee: boeren, burgers en bestuurders laten samenwerken aan een toekomstbestendig platteland. Met als doel: het vergroten van waardering, zowel financieel als maatschappelijk, voor gezonde voedselproductie in een gezond voedsellandschap. 

Samen met boeren werd gewerkt aan een sterkere verbinding tussen burger en boer en een betere samenwerking in de keten. Tijdens een mini-symposium eerder deze maand deelden Lotte Turkstra (Squarewise), Bram Wendel (BoerenBos) en Jan Huijgen (Eemlandhoeve) ervaringen en inzichten met het bouwen aan deze regionale voedselnetwerken.  

Hoe voedsel kan verbinden | lessen uit de voedselnetwerken in de Achterhoek en Eemvallei - Squarewise.

Lees hierboven over onze praktische instrumenten en de aanpak in beide regio's. De inzichten en presentatie van Jan Hassink (Wageningen Universiteit), die beide projecten heeft gemonitord, kun je daar ook vinden.