Zo zorgen we ervoor dat mensen meer plantaardige eiwitten gaan eten! 🌱

Drie boeren vroegen ons om de regie te pakken op de ontwikkeling van nieuwe, lokale en eiwitrijke producten. Eén product dat ons bijzonder inspireerde, is de ontwikkeling van vuurbonentempe in samenwerking met de Boonzaak boonzaak. Lokaal, gezond én eiwitrijk! 💪
Maar natuurlijk zijn er ook twijfels. De boer die al jarenlang vuurbonen teelt maar moeite had om ze als droge boon te vermarkten, vroeg zich af: “Wie kent dit product eigenlijk, en gaan mensen het wel eten?”
Dat wilden we graag uitzoeken. En wat bleek? Met de juiste aanpak is er volop potentie!
✔ Recepten inspireren
Uit een enquête bleek dat mensen sneller geneigd zijn nieuwe producten te kopen als we ze inspireren met praktische recepten.
✔ Proeven opent deuren
Tijdens een proeverij in de boerderijwinkel kende niemand de vuurbonentempe. Maar toen ze het eenmaal konden proeven, werden ze enthousiast!
✔ Het verhaal maakt het verschil
Het verhaal achter het product – een bijzondere boon, lokaal geteeld en boordevol gezonde eiwitten – raakte mensen.
De komende tijd zetten we volop in op het delen van verhalen, inspireren met recepten en – natuurlijk – laten proeven! Want we geloven dat dit dé manier is om de eiwittransitie te versnellen. 🌍✨ Binnenkort organiseren we een workshop waarin de expert van Boonzaak lokale koks in de Achterhoek leert hoe je een goede (vuurbonen)tempé maakt! Check de activiteiten!