Bericht

Verwacht: uitgave De Achterhoek op je bord

Geplaatst op 24 juni 2025, 16:00 uur
Illustration

In het najaar van 2024 is Slow Food Achterhoek gestart Ria Olijslager te interviewen. Ria was samen met Nel Schellekens initiatiefnemer van de vereniging Slow Food Achterhoek, bijna 20 jaar geleden. Ze staat bekend om haar uitgebreide culinaire kennis en liefde voor Slow Food. Ria werkte graag mee en voorzag ons van krattenvol informatie: van vergeelde stencils met jamrecepten tot leuke anekdotes over haar eigen jeugd. Daarmee zijn André en Friederike aan de slag gegaan. De fotografie was geregeld, en deels konden we ook gebruikmaken van beeld dat door Achterhoek Toerisme en vrijwilligers beschikbaar is gesteld. Die beelden zijn aangevuld met originele botanische tekeningen van een groep studenten van Boulevard Magenta uit Laag-Soeren.

Met de interviews, eigen research en het beeldarchief gingen we aan de slag. Dat heeft nu geleid tot een eerste ruwe concept van een bewaarboekje: De Achterhoek op je bord. Per seizoen beichten we een of meer thema’s, voorzien die van tips of een recept. Het boekje is leuk om te bewaren of een ander cadeau te doen. Zo willen we meer bekendheid aan onze vereniging en het platform smakelijkachterhoek.nl geven.  

Op de ledenbijeenkomst van 22 juni hebben we een tussentijdse update en presentatie gegeven. Daarop is erg positief gereageerd. De presentatie is nu bijgewerkt tot een document voor geïnteresseerde adverteerders en verkopers. Hun bijdragen helpen de drukkosten te dekken! In het document vind je meer informatie.