Verwacht: uitgave De Achterhoek op je bord

In het najaar van 2024 is Slow Food Achterhoek gestart Ria Olijslager te interviewen. Ria was samen met Nel Schellekens initiatiefnemer van de vereniging Slow Food Achterhoek, bijna 20 jaar geleden. Ze staat bekend om haar uitgebreide culinaire kennis en liefde voor Slow Food. Ria werkte graag mee en voorzag ons van krattenvol informatie: van vergeelde stencils met jamrecepten tot smakelijke anekdotes.
Daarmee zijn André Brouwer en Friederike Kleijn - beiden ervaren redacteuren - aan de slag gegaan. Dat heeft geleid tot een bewaarboekje: De Achterhoek op je bord. Per seizoen belichten we een of meer thema’s, voorzien die van tips of een recept. Het boekje is leuk om te bewaren of een ander cadeau te doen. Zo willen we meer bekendheid aan onze vereniging en het platform smakelijkachterhoek.nl geven.
Op de ledenbijeenkomst van 22 juni hebben we een tussentijdse update en presentatie gegeven. Daarop is erg positief gereageerd. De presentatie is nu bijgewerkt tot een document voor geïnteresseerde adverteerders en verkopers. Hun bijdragen helpen de drukkosten te dekken! In het document vind je meer informatie.
Direct na de zomer starten we een crowdfundingsactie onder leden en fans. Die wordt nu voorbereid. In oktober, zo is de planning, willen we de persen laten draaien!