Terugblik op Slow Food markt
De 14 bedrijven die deelnamen aan de Slow Food markt op de Erfgoeddag Appeltje voor de Dorst waren heel tevreden. Dat blijkt uit de evaluatie. Goed publiek, goede omzet, goed weer, goed georganiseerd. Alle reden voor een herhaling, was de conclusie.
In haar beginjaren heeft Slow Food Achterhoek vaker boerenmarkten georganiseerd, maar de maandelijkse frequentie bleek toen iets te ambitieus.
Nu begin vorig jaar de Ver. Streekproducten Achterhoek opgegaan is in Slow Food Achterhoek was er een goede aanleiding om samen te laten zien wat een mooie ambachtelijke, lekkere en duurzame bedrijven er in de Achterhoek te vinden zijn. Overigens zijn niet de bedrijven lid, maar de mensen erachter: de boer, de kaasmaker, de pannenkoekenbakker, de likeurstoker, de bierbrouwer .... Net als 'gewone' liefhebbers van goed en gezond eten lid zijn. Verbinden van de hele keten is wat Slow Food Achterhoek zo bijzonder maakt.
We willen graag nog even de bedrijven noemen die meegedaan hebben: Geitenboerderij de Brömmels, Wijngoed Montferland, De Slaege, Bakkerij ten Have, Achterhoeks Genot, De Heikamp, Boerderij Ruimzicht, Cider Drinks, het determineerteam van de Rossel Collectieboomgaarden, Smits Groenten & Fruit, De Braakhekke, Stokerij de Woord, ComBIJn, het Cideratelier en de Stichting Horecatalent Achterhoek.
Peter Romeijndersen en Sebastiaan Gerritsen waren de chefs-van-dienst. Zij lieten broodjes pulled pork van Ten Have en De Goed Gevulde proeven met koolsalade van Smits, shitakes van Eetbaar Hout en roomijsjes van Clara Bella met likeur van Stokerij De Woord.
N.B. Met dank aan Nel Schellekens (en Henk) en de Stichting Eindeloos Erfgoed voor de gastvrijheid!