Nieuwsbrief
Contact
Iets plaatsen
Inloggen of registreren
Zoeken
Smakelijke Adressen
Mensen
Actueel
Agenda
Projecten
Voedselnetwerk Achterhoek
Genieten van Achterhoeks graan
Eiwittransitie
Organisaties
Meer
Over Slow Food Achterhoek
Blogs
In de pers
Lid worden of doneren
Zoeken
Actueel
Bericht
2u
Landwinkel Smits is er één Met Pit
Slow Food Achterhoek
De Achterhoek is een waar voedselparadijs – een goed bewaard geheim. Tussen houtwallen, akkers en weiden liggen boerderijen verscholen waar je de lekkerste producten direct van het land en uit de stal...
Activiteit
4d
Workshop Wildplukken met Jon
Ellen Willems
ma 18 nov 2024, 10:30 - 15:00
De Stadsboerin
Activiteit
6d
Workshop tempé maken van Achterhoekse vuurbonen
Jacqueline Bulsink
za 2 nov 2024, 11:00 - 13:00
Burgerboerderij De Patrijs
Bericht
1w
Kerstpakketten!
Er zijn weer volop Achterhoekse kerstpakketten. En dan bedoelen we geen pakketten met sokken en sjaals met de Achterhoekse vlag, maar vooral met het beste dat de Achterhoek aan eten en drinken te bied...
Activiteit
1w
MEER.granen
Slow Food Achterhoek
zo 3 nov 2024, 10:30 - 14:00
Koffiedok
Bericht
2w
Bij Wijngoed Montferland koop je wijn mét verhaal
Slow Food Achterhoek
De Achterhoek is een waar voedselparadijs – een goed bewaard geheim. Tussen houtwallen, akkers en weiden liggen boerderijen verscholen waar je de lekkerste producten direct van het land en uit de stal...
Bericht
3w
Terugblik op Slow Food markt
Slow Food Achterhoek
De 14 bedrijven die deelnamen aan de Slow Food markt op de Erfgoeddag Appeltje voor de Dorst waren heel tevreden. Dat blijkt uit de evaluatie. Goed publiek, goede omzet, goed weer, goed georganiseerd....
Bericht
4w
Twee puur Achterhoekse bokbieren
André Brouwer
Puur Achterhoeks bokbier is gemaakt van Achterhoeks graan, mout, hop en water natuurlijk. We hebben weer twee mooie voorbeelden. De eerste, Reurlse Herfstbok , hebben we geproefd. Voortreffelijk en gel...
Bericht
4w
Nieuwe website Voedselbos De Trage Tijd
Tim Kops
In Laren zijn mijn vriendin, een bevriend gezin en ik sinds enige tijd een voedselbos aan het aanleggen. Het is een voedselbos zonder commercieel doel. Bovenal maken we een bijzondere plek waar mens e...
Bericht
4w
Wie zijn wij?
Jacqueline Bulsink
🚜 𝗩𝗼𝗲𝗱𝘀𝗲𝗹𝗻𝗲𝘁𝘄𝗲𝗿𝗸 𝗔𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿𝗵𝗼𝗲𝗸 𝗽𝗿𝗲𝘀𝗲𝗻𝘁𝗲𝗲𝗿𝘁 𝘇𝗶𝗰𝗵𝘇𝗲𝗹𝗳! 🌱 𝗔𝗹𝘀 𝗯𝗼𝗲𝗿𝗲𝗻 𝘂𝗶𝘁 𝗱𝗲 𝗔𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿𝗵𝗼𝗲𝗸 𝗱𝗲𝗹𝗲𝗻 𝘄𝗲 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗮𝗹𝗹𝗲𝗲𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗹𝗮?...
Bericht
4w
Tien boeren die kennis delen, elkaar inspireren en samenwerken 🤝
Jacqueline Bulsink
Op 5 september waren we weer bijeen met onze 10 boeren. Dit keer op het mooie bedrijf van Theo Nieuwenhuis , waar hij liet zien hoe hij akkerbouw en notenteelt combineert. We gingen in themagroepen met ...
Bericht
5w
Meer bio in Gelderland
André Brouwer
Er werd vorig jaar 30% meer biologisch geboerd in Gelderland. Dat is een stijging die drie keer hoger is dan het landelijke groeicijfer. Het aandeel biologisch in Gelderland is nu 6,4% van het totale ...
Bericht
6w
Verspillingsvrije week - fruitleer van appels (2)
Slow Food Achterhoek
Het is deze week (9 – 15 september) de landelijke Verspillingsvrije Week. Een mooi initiatief dat we vanuit Slow Food Achterhoek van harte ondersteunen, want weggooien is zonde en gewoon not done! Je...
Aanbod
6w
Het Achterhoekpakket
Wilma Kraaij
Biologisch, rechtstreeks van grond tot mond.
Bericht
7w
Verspillingsvrije week: aan de slag met nieuwe oude technieken
Friederike Kleijn
Het is deze week (9 – 15 september) de landelijke Verspillingsvrije week. Een mooi initiatief dat we vanuit Slow Food Achterhoek van harte ondersteunen, want weggooien is zonde en gewoon not done! Je ...
Bericht
9w
Kwaliteitskenmerken en kaas: arme consument...
André Brouwer
Boerenkaas, echte boerenkaas, kaas van de boerderij, boerderijkaas... Het wordt de consument niet makkelijk gemaakt. We gaan proberen wat duidelijkheid te verschaffen. Zo zit het (volgens ons): het wo...
Bericht
11w
Pareltjes (3)
André Brouwer
De Melktap De zuivelindustrie, meldt vakblad Zuivelzicht, ziet vooral een toekomst voor zuivelproducten door de voedingskwaliteit te benadrukken. Als ik zo langs de schreeuwerig gekleurde schappen met...
Bericht
12w
Themagroepjes Voedselnetwerk Achterhoek
Lotte Turkstra
In het
Voedselnetwerk Achterhoek
bouwen we samen met 10 boeren aan een regionaal voedselnetwerk. Dan denk je misschien: dat gaat vast over de lokale afzet. Dat klopt. Deels. Maar ons netwerk gaat over...
Aanbod
13w
Het Cideratelier
Wilco Kwerreveld
Smaakatelier met eigenzinnige cider
Bericht
13w
De eerste bonen zitten in een pot!
Charlotte Derksen
Het lijkt zo een simpel product, bonen uit pot. Maar er bestaan eigenlijk alleen grote conserveringspartijen, die niet met kleine lokale batches werken. Dus wat doe je dan, als je juist Achterhoekse b...
Bericht
13w
Boer en burgers in gesprek - bij Haolderkamp
Lotte Turkstra
Te mooi om waar te zijn? 💡 Verse, gezonde producten direct vanaf de boer bij de burger op tafel? 🥔 🥕 Dit vroeg
Theo Nieuwenhuis
zich af. Hij is biologisch akkerbouwer in Didam en één van de 10 boere...
Squarewise
Project
14w
Achterhoekse granen en eiwitten in de korte keten
Bericht
14w
Ontdekt: pluktuin Welig
André Brouwer
Deze Slowfoodwaardige locatie kende ik nog niet: pluktuin Welig in de driehoek Vorden-Lochem-Barchem bij het Grote Veld. Superplek voor bezoekers van de recreatieparken in de buurt en een visitekaartj...
Aanbod
14w
De Roodheuvel-biologisch rundveebedrijf
Dirk Ruessink
Mals (h)eerlijk vlees van Black Angus én Jersey
Bericht
14w
Pionieren, verduurzamen en samenwerken gaat niet vanzelf 😓!
Lotte Turkstra
Een helpende hand is vaak meer dan welkom, in welke vorm dan ook! 🙌 17 juni hebben we samen gezeten bij één van de boerenbedrijven uit ons voedselnetwerk, Nieuwe Bodem, en geïnventariseerd welke moge...
Bericht
14w
Ontmoet: Groentekwekerij Smits
Lotte Turkstra
🌱 Van een grootschalige internationale preiteelt naar een diverse en gezonde groentekwekerij. Gert en Edwin Smits runnen Groentekwekerij en Landwinkel Smits. Ze telen o.a. asperges, pompoenen 🎃, abri...
Bericht
15w
Ontmoet: Burgerboerderij de Patrijs
Lotte Turkstra
Verbind je aan Burgerboerderij de Patrijs 🌱🚜 Eind 2022 startten Joanne, Johannes, Luuk, Marcel, Marja en Elianne de gemengde natuurinclusieve Burgerboerderij de Patrijs. Toen nog een melkveehouderij...
Aanbod
15w
Lintelo 12 - de logische tuinderij
Johannes Zandbergen
Lokaal, eerlijk en gezond voedsel voor iedereen
Bericht
15w
Slow Food Achterhoek onderzoekt strategische koers
Slow Food Achterhoek
Om de paar jaar kijkt het bestuur van Slow Food Achterhoek of de vereniging haar strategische koers moet voortzetten of verleggen. De laatste jaren waren succesvol: we groeiden in aantal leden, we zag...
Bericht
15w
Ontmoet: Nieuwe Bodem
Lotte Turkstra
Stel je voor: een eigen boom vol heerlijke noten en fruit. 🍏🌰 Bij de Nieuwe Bodem kun je walnoot-, hazelnoot-, of fruitboom adopteren en genieten van je eigen oogst! 🌳 Carolien Wissing, Bas Regenbog...
Aanbod
15w
Vrijdag's Kooksensatie
Dionne Vrijdag
Pure gerechten vol lokale producten van cateraar&kok-aan-huis Dionne
Aanbod
16w
Het Keunenhuis - Nel Schellekens
Nel Schellekens
Een culinair proeftuin
Aanbod
16w
Farmshop Endeman
Manon Endeman
(H)Eerlijk vlees rechtstreeks van de boer
Bericht
16w
Sluit De Goed Gevulde Boerderij!
Inge Vleemingh
Met jouw hulp tijdens deze crowdfunding boerderij sluiten we de laatste keten van onze kringloopboerderij
.
Wij, Heimen en Inge van de Goed Gevulde Boerderij in Halle hebben jouw hulp dringend nodig ...
Bericht
16w
Fototentoonstelling Food for Thought vanaf 1 juli tot en met 31 augustus
Vier boeren halen het gesprek over het wereldwijde voedselsysteem naar het boerenerf; foto’s van fotograaf Kadir van Lohuizen deze zomer te zien in Dronten, Lochem, Warmond en Weesp. Fotograaf en film...
Bericht
16w
Ontmoet: Blij van de Boerderij
Lotte Turkstra
Wist je dat ze al zeven generaties lang boeren op dezelfde prachtige plek? 👩🌾 Ontdek hoe zij, de familie Pleiter - Kolkman - Lageschaar, hun melkveebedrijf in Vragender duurzaam willen overdragen aa...
Aanbod
16w
Boerderijwinkel Klein Gotink
Joke en Hendrik Jan Klein Gotink
Vlees, bitterballen en ouderwets 'restvlees' van Brandrood rund
Bericht
17w
Ledenvergadering 2024 Slow Food Achterhoek: gastvrij, lekker en zomers
Slow Food Achterhoek
Het was een fijne bijeenkomst, onze jaarlijkse algemene ledenvergadering bij
De Nieuwe Bod em
in Aalten op 30 juni. Een mooie opkomst, prettig zomerweer, een gastvrije ontvangst door Meta van Drunen en...
Bericht
17w
Ontmoet: de Goed Gevulde
Lotte Turkstra
Inge en Heimen runnen een natuurinclusieve kringloopboerderij. Bij De Goed Gevulde komen alle dieren jaarrond buiten en worden de gewassen met aandacht voor de natuur geteeld. 🌾 De boerderij producee...
Bericht
18w
Achterhoekse jam met een twist
Slow Food Achterhoek
De Achterhoek is een waar voedselparadijs – een goed bewaard geheim. Tussen houtwallen, akkers en weiden liggen boerderijen verscholen waar je de lekkerste producten direct van het land en uit de stal...
Aanbod
18w
Achterhoekse SapPers
Harmen Beskers
Heeft u appels, peren, over? wij maken er (h)eerlijk sap van
Aanbod
19w
Eetcafé - Speeltuin - Gerechten uit eigen tuin! - Vlees & Vega
Jony te Poele
Natuurlijk genieten! Gerechten uit eigen moestuin en meer...
Aanbod
19w
Kokkie Anoukie
Anouk van Duren
Good Food voor een betaalbare prijs
Bericht
20w
Ontmoet: Mts. Bramel-Krebber
Lotte Turkstra
✅ Een goed inkomen en waardering voor de voedselmakers, dat is waar Mts. Bramel-Krebber zich sterk voor maakt! 🐄 We zijn een melkveebedrijf met een missie: meer begrip voor boerenbedrijven en het ver...
Aanbod
20w
Groene Takken: boomstammen met eetbare paddenstoelen
Pip Gilmore
Opwaarderen van laag kwaliteit hout: van boom tot bord
Bericht
20w
Yes! We zijn de grens van 200 leden voorbij, op naar de 250!
Slow Food Achterhoek
Slow Food Achterhoek groeit en bloeit. Dat is goed nieuws. De opzet van smakelijkachterhoek.nl, de publiciteit, de socials, opvallende samenwerkingscampagnes: we zitten in de lift! Deze week mochten w...
1
Bericht
20w
Ontmoet: Haolderkamp
Lotte Turkstra
Op een mooie plek in Didam begonnen Theo, Esther, Nienke en Wiebe Nieuwenhuis in 2018 met de teelt van biologische gewassen. 🌾 Wat doen ze nu? Bij Haolderkamp willen ze anderen inspireren met natuuri...
Aanbod
20w
Permacultuur tuinderij de Veldhof
Valérie van Dijck
Van het veld direct naar jouw keuken. Verser kan het niet!
Aanbod
21w
Lenteland boerderij 't Gagel
Roos Burger
Waar boer, burger en duurzaam voedsel samenkomen!
Bericht
21w
Pareltjes (2)
André Brouwer
Bij een boerderijwinkel kocht ik een stukje jersey kaas. Kaasmakers stoppen een hoop moeite in een mooi logo bovenop de kaas, maar als de kaas is opgesneden en gevacumeerd, zie je niet altijd terug wi...