Nieuwsbrief
Contact
Iets plaatsen
Inloggen of registreren
Zoeken
Smakelijke Adressen
Mensen
Actueel
Agenda
Projecten
Voedselnetwerk Achterhoek
Genieten van Achterhoeks graan
Eiwittransitie
Organisaties
Meer
Over Slow Food Achterhoek
Blogs
In de pers
Lid worden of doneren
Zoeken
Actueel
Bericht
2d
Herfst op tafel bij de Vijfsprong
Slow Food Achterhoek
Dat moeten we vaker doen, was unaniem de conclusie: Met een clubje food- en kookliefhebbers naar bijzondere boerderijen, pluktuinen, kaasmakers. Met een rondleiding, een expert voor de diepgang, een k...
Bericht
2d
Nieuwe Bodem is genomineerd! Breng ook je stem uit voor de Baanbreker 2024!
Meta van Drunen
Hoera! Wij zijn genomineerd voor de Agroforestry Baanbreker 2024 in de categorie
‘Doener’
. De Agroforestry Baanbreker 2024 verkiezing – georganiseerd door
Agroforestry Netwerk Nederland
en
MVO Nederlan...
Activiteit
1w
Winterse Kersthightea Bloemenboerderij, Thee- & koffietuin Hemmekink
Bas en Maria van Beek
vr 29 nov 2024 t/m ma 23 dec 2024, 11:00 - 18:00
Bloemenboerderij, Thee-& Koffietuin Hemmekink
Aanbod
2w
Bloemenboerderij, Thee- en Koffietuin Hemmekink
Bas en Maria van Beek
Welkom! Geniet van heerlijk huisgemaakt gebak tussen onze prachtige bloemen!
Bericht
2w
Ons degelijks desembrood: circulair van akker tot bakker
Professionals Achterhoek
‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van
Brood.revolutie
in het Havenkwartier in Deventer bevrijden brood van alles wat er niet i...
Bericht
2w
Ondernemers brengen een Ode aan de Os
Ode aan de Os
Suzanne Ruesink, Karolien Hupkes, Beli Den Hartog, Robin Walvoort en Toon Hulshof hebben over de coöperatie Ode aan de Os: "Met Ode aan de Os willen we meer waarde creëren. Niet alleen wordt het stier...
Activiteit
2w
Workshop fruitbomen & kleinfruit snoeien (permacultuur)
Valérie van Dijck
za 23 nov 2024, 10:00 - 16:00
Bericht
2w
Kunnen de circulaire economie en de landbouwtransitie elkaar versterken?
Projectorganisatie 'Bouwen aan een regionaal voedselnetwerk Achterhoek'
We waren bij de Goed Gevulde Boerderij, één van de tien boerenbedrijven van dit project, om dit thema te verkennen. De vragen: Hoe bouw je een minimalistische potstal voor ca. 100 varkens met zo vee...
Bericht
3w
Broedplekken voor het opzetten van regionale voedselsystemen
Projectorganisatie 'Bouwen aan een regionaal voedselnetwerk Achterhoek'
Groenkennisnet schreef een artikel over Voedselnetwerk Achterhoek. Ook in de Achterhoek bouwen boeren en tuinders aan een regionaal voedselnetwerk. Zij komen sinds een jaar geregeld bij elkaar over de...
Bericht
3w
Direct van de boer op jouw tafel?
Projectorganisatie 'Bouwen aan een regionaal voedselnetwerk Achterhoek'
𝗩𝗲𝗿𝘀𝗲 𝗲𝗻 𝗴𝗲𝘇𝗼𝗻𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝘁𝗲𝗻 𝗿𝗲𝗰𝗵𝘁𝘀𝘁𝗿𝗲𝗲𝗸𝘀 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗯𝗼𝗲𝗿, 𝗰𝗼𝗻𝗰𝗿𝗲𝘁𝗲𝗿 𝗱𝗮𝗻 𝗷𝗲 𝗱𝗲𝗻𝗸𝘁! 🥔🥕 Na de gesprekken die we in juni op de boerderij van The...
Bericht
3w
#Project15x15 van De Groene Sprong
Winny en Arjen Van Buuren
Aansluiten bij De Groene Sprong (DGS) was voor mij een natuurlijke keuze. Als je beweging wilt creëren en wilt bijdragen aan een groene(re) leefomgeving, dan begin je bij jezelf. Ik geloof in de inte...
Bericht
3w
Landwinkel Smits is er één Met Pit
Slow Food Achterhoek
De Achterhoek is een waar voedselparadijs – een goed bewaard geheim. Tussen houtwallen, akkers en weiden liggen boerderijen verscholen waar je de lekkerste producten direct van het land en uit de stal...
Bericht
4w
Kerstpakketten!
Er zijn weer volop Achterhoekse kerstpakketten. En dan bedoelen we geen pakketten met sokken en sjaals met de Achterhoekse vlag, maar vooral met het beste dat de Achterhoek aan eten en drinken te bied...
Bericht
5w
Bij Wijngoed Montferland koop je wijn mét verhaal
Slow Food Achterhoek
De Achterhoek is een waar voedselparadijs – een goed bewaard geheim. Tussen houtwallen, akkers en weiden liggen boerderijen verscholen waar je de lekkerste producten direct van het land en uit de stal...
Bericht
6w
Terugblik op Slow Food markt
Slow Food Achterhoek
De 14 bedrijven die deelnamen aan de Slow Food markt op de Erfgoeddag Appeltje voor de Dorst waren heel tevreden. Dat blijkt uit de evaluatie. Goed publiek, goede omzet, goed weer, goed georganiseerd....
Bericht
7w
Twee puur Achterhoekse bokbieren
André Brouwer
Puur Achterhoeks bokbier is gemaakt van Achterhoeks graan, mout, hop en water natuurlijk. We hebben weer twee mooie voorbeelden. De eerste, Reurlse Herfstbok , hebben we geproefd. Voortreffelijk en gel...
Bericht
7w
Nieuwe website Voedselbos De Trage Tijd
Tim Kops
In Laren zijn mijn vriendin, een bevriend gezin en ik sinds enige tijd een voedselbos aan het aanleggen. Het is een voedselbos zonder commercieel doel. Bovenal maken we een bijzondere plek waar mens e...
Bericht
8w
Voedselnetwerk Achterhoek presenteert zichzelf
Projectorganisatie 'Bouwen aan een regionaal voedselnetwerk Achterhoek'
𝗔𝗹𝘀 𝗯𝗼𝗲𝗿𝗲𝗻 𝘂𝗶𝘁 𝗱𝗲 𝗔𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿𝗵𝗼𝗲𝗸 𝗱𝗲𝗹𝗲𝗻 𝘄𝗲 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗮𝗹𝗹𝗲𝗲𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗹𝗮𝗻𝗱, maar ook onze passie voor gezond, lokaal voedsel en duurzame landbouw. Het voedselnetwerk is...
Bericht
8w
Tien boeren die kennis delen, elkaar inspireren en samenwerken 🤝
Jacqueline Bulsink
Op 5 september waren we weer bijeen met onze 10 boeren. Dit keer op het mooie bedrijf van Theo Nieuwenhuis , waar hij liet zien hoe hij akkerbouw en notenteelt combineert. We gingen in themagroepen met ...
Bericht
8w
Meer bio in Gelderland
André Brouwer
Er werd vorig jaar 30% meer biologisch geboerd in Gelderland. Dat is een stijging die drie keer hoger is dan het landelijke groeicijfer. Het aandeel biologisch in Gelderland is nu 6,4% van het totale ...
Bericht
10w
Verspillingsvrije week - fruitleer van appels (2)
Slow Food Achterhoek
Het is deze week (9 – 15 september) de landelijke Verspillingsvrije Week. Een mooi initiatief dat we vanuit Slow Food Achterhoek van harte ondersteunen, want weggooien is zonde en gewoon not done! Je...
Aanbod
10w
Het Achterhoekpakket
Wilma Kraaij
Biologisch, rechtstreeks van grond tot mond.
Bericht
10w
Verspillingsvrije week: aan de slag met nieuwe oude technieken
Friederike Kleijn
Het is deze week (9 – 15 september) de landelijke Verspillingsvrije week. Een mooi initiatief dat we vanuit Slow Food Achterhoek van harte ondersteunen, want weggooien is zonde en gewoon not done! Je ...
Bericht
12w
Kwaliteitskenmerken en kaas: arme consument...
André Brouwer
Boerenkaas, echte boerenkaas, kaas van de boerderij, boerderijkaas... Het wordt de consument niet makkelijk gemaakt. We gaan proberen wat duidelijkheid te verschaffen. Zo zit het (volgens ons): het wo...
Bericht
14w
Pareltjes (3)
André Brouwer
De Melktap De zuivelindustrie, meldt vakblad Zuivelzicht, ziet vooral een toekomst voor zuivelproducten door de voedingskwaliteit te benadrukken. Als ik zo langs de schreeuwerig gekleurde schappen met...
Bericht
15w
Themagroepjes Voedselnetwerk Achterhoek
Lotte Turkstra
In het
Voedselnetwerk Achterhoek
bouwen we samen met 10 boeren aan een regionaal voedselnetwerk. Dan denk je misschien: dat gaat vast over de lokale afzet. Dat klopt. Deels. Maar ons netwerk gaat over...
Aanbod
16w
Het Cideratelier
Wilco Kwerreveld
Smaakatelier met eigenzinnige cider
Bericht
16w
De eerste bonen zitten in een pot!
Charlotte Derksen
Het lijkt zo een simpel product, bonen uit pot. Maar er bestaan eigenlijk alleen grote conserveringspartijen, die niet met kleine lokale batches werken. Dus wat doe je dan, als je juist Achterhoekse b...
Bericht
16w
Boer en burgers in gesprek - bij Haolderkamp
Lotte Turkstra
Te mooi om waar te zijn? 💡 Verse, gezonde producten direct vanaf de boer bij de burger op tafel? 🥔 🥕 Dit vroeg
Theo Nieuwenhuis
zich af. Hij is biologisch akkerbouwer in Didam en één van de 10 boere...
Squarewise
Project
17w
Achterhoekse granen en eiwitten in de korte keten
Bericht
17w
Ontdekt: pluktuin Welig
André Brouwer
Deze Slowfoodwaardige locatie kende ik nog niet: pluktuin Welig in de driehoek Vorden-Lochem-Barchem bij het Grote Veld. Superplek voor bezoekers van de recreatieparken in de buurt en een visitekaartj...
Aanbod
17w
De Roodheuvel-biologisch rundveebedrijf
Dirk Ruessink
Mals (h)eerlijk vlees van Black Angus én Jersey
Bericht
18w
Pionieren, verduurzamen en samenwerken gaat niet vanzelf 😓!
Lotte Turkstra
Een helpende hand is vaak meer dan welkom, in welke vorm dan ook! 🙌 17 juni hebben we samen gezeten bij één van de boerenbedrijven uit ons voedselnetwerk, Nieuwe Bodem, en geïnventariseerd welke moge...
Bericht
18w
Ontmoet: Groentekwekerij Smits
Lotte Turkstra
🌱 Van een grootschalige internationale preiteelt naar een diverse en gezonde groentekwekerij. Gert en Edwin Smits runnen Groentekwekerij en Landwinkel Smits. Ze telen o.a. asperges, pompoenen 🎃, abri...
Bericht
18w
Ontmoet: Burgerboerderij de Patrijs
Lotte Turkstra
Verbind je aan Burgerboerderij de Patrijs 🌱🚜 Eind 2022 startten Joanne, Johannes, Luuk, Marcel, Marja en Elianne de gemengde natuurinclusieve Burgerboerderij de Patrijs. Toen nog een melkveehouderij...
Aanbod
18w
Lintelo 12 - de logische tuinderij
Johannes Zandbergen
Lokaal, eerlijk en gezond voedsel voor iedereen
Bericht
18w
Slow Food Achterhoek onderzoekt strategische koers
Slow Food Achterhoek
Om de paar jaar kijkt het bestuur van Slow Food Achterhoek of de vereniging haar strategische koers moet voortzetten of verleggen. De laatste jaren waren succesvol: we groeiden in aantal leden, we zag...
Bericht
19w
Ontmoet: Nieuwe Bodem
Lotte Turkstra
Stel je voor: een eigen boom vol heerlijke noten en fruit. 🍏🌰 Bij de Nieuwe Bodem kun je walnoot-, hazelnoot-, of fruitboom adopteren en genieten van je eigen oogst! 🌳 Carolien Wissing, Bas Regenbog...
Aanbod
19w
Vrijdag's Kooksensatie
Dionne Vrijdag
Pure gerechten vol lokale producten van cateraar&kok-aan-huis Dionne
Aanbod
19w
Het Keunenhuis - Nel Schellekens
Nel Schellekens
Een culinair proeftuin
Aanbod
19w
Farmshop Endeman
Manon Endeman
(H)Eerlijk vlees rechtstreeks van de boer
Bericht
20w
Sluit De Goed Gevulde Boerderij!
Inge Vleemingh
Met jouw hulp tijdens deze crowdfunding boerderij sluiten we de laatste keten van onze kringloopboerderij
.
Wij, Heimen en Inge van de Goed Gevulde Boerderij in Halle hebben jouw hulp dringend nodig ...
Bericht
20w
Fototentoonstelling Food for Thought vanaf 1 juli tot en met 31 augustus
Vier boeren halen het gesprek over het wereldwijde voedselsysteem naar het boerenerf; foto’s van fotograaf Kadir van Lohuizen deze zomer te zien in Dronten, Lochem, Warmond en Weesp. Fotograaf en film...
Bericht
20w
Ontmoet: Blij van de Boerderij
Lotte Turkstra
Wist je dat ze al zeven generaties lang boeren op dezelfde prachtige plek? 👩🌾 Ontdek hoe zij, de familie Pleiter - Kolkman - Lageschaar, hun melkveebedrijf in Vragender duurzaam willen overdragen aa...
Aanbod
20w
Boerderijwinkel Klein Gotink
Joke en Hendrik Jan Klein Gotink
Vlees, bitterballen en ouderwets 'restvlees' van Brandrood rund
Bericht
20w
Ledenvergadering 2024 Slow Food Achterhoek: gastvrij, lekker en zomers
Slow Food Achterhoek
Het was een fijne bijeenkomst, onze jaarlijkse algemene ledenvergadering bij
De Nieuwe Bod em
in Aalten op 30 juni. Een mooie opkomst, prettig zomerweer, een gastvrije ontvangst door Meta van Drunen en...
Bericht
21w
Ontmoet: de Goed Gevulde
Lotte Turkstra
Inge en Heimen runnen een natuurinclusieve kringloopboerderij. Bij De Goed Gevulde komen alle dieren jaarrond buiten en worden de gewassen met aandacht voor de natuur geteeld. 🌾 De boerderij producee...
Bericht
21w
Achterhoekse jam met een twist
Slow Food Achterhoek
De Achterhoek is een waar voedselparadijs – een goed bewaard geheim. Tussen houtwallen, akkers en weiden liggen boerderijen verscholen waar je de lekkerste producten direct van het land en uit de stal...
Aanbod
22w
Achterhoekse SapPers
Harmen Beskers
Heeft u appels, peren, over? wij maken er (h)eerlijk sap van
Aanbod
22w
Eetcafé - Speeltuin - Gerechten uit eigen tuin! - Vlees & Vega
Jony te Poele
Natuurlijk genieten! Gerechten uit eigen moestuin en meer...