Jolien van Es & Lotte Middelkoop

Ondernemer (overig), Food professional, Slow Food lid, Zuurdesem Bakkers
Wie is Jolien van Es &?

Wij geloven in écht brood, bevrijd van alles wat er niet in hoort! Brood heeft maar drie ingrediënten nodig, namelijk; meel, water en zout. Lang gerezen zuurdesembrood met veel smaak en een krokante korst waar je goed op moet kauwen. Fermentatie zorgt voor een betere opname van de goede voedingsstoffen die van nature in graan voorkomen. Granen die geteeld zijn in de buurt, biologisch en biologisch-dynamisch. Wij houden van brood met een goed verhaal en delen onze kennis hierover graag via de winkel maar ook door het geven van workshops. Join the BROOD.revolutie @KoffieDok Deventer!

Mijn werk en hobbies

Onze micro bakkerij is onderdeel van KoffieDok, een specialty coffee bar in het Havenkwartier van Deventer. Hier kun je (h)eerlijk komen ontbijten, lunchen én uiteraard lekkere koffie drinken. We gebruiken zoveel mogelijk lokale, biologische producten en hebben ons eigen vers gebakken zuurdesembrood. 

Mijn omgeving

Het Havenkwartier van Deventer is een wijk in opkomst, er wordt veel gebouwd en komen steeds meer woningen en retail bij. Die groei is ontzettend leuk, want zo worden we ook steeds meer een soort 'hub' voor goed eten en gezelligheid. Verbinding is het sleutelwoord.

Mijn droom

Op termijn is onze wens om de bakkerij verder uit te breiden zodat er ruimte ontstaat om er nog een bakker bij te zoeken en we zo nog meer mensen kunnen bereiken. Tegelijk is groei alleen niet ons doel. We streven naar een werkwijze die ook voor ons bakkers zelf op lange termijn duurzaam is, waarbij er voldoende ruimte is om af en toe inspiratie op te kunnen doen op andere plekken en nieuwe mensen voor de toekomst op te leiden. Tot slot zijn we altijd op zoek naar Nederlandse alternatieven voor bepaalde zaden en pitten die we gebruiken in een aantal broden. Gelukkig durven steeds meer telers dit aan, maar hiervoor is ook een duurzame samenwerking nodig waarbij je op elkaar kunt vertrouwen.

Mijn expertise

De tijd die wij geven aan onze broden is een van de belangrijkste ingrediënten van een lekker en voedzaam brood. ‘Slow food’ is dus al een belangrijk onderdeel van onze werkwijze en we vinden het geweldig inspirerend om te zien wie en op welke manier anderen daar ook mee bezig zijn. Verbinding is super waardevol om kennis te delen en samenwerkingen aan te gaan. Met elkaar kunnen we laten zien dat écht eten de toekomst is.

Mijn mogelijkheden

Er is nog zoveel te winnen als het gaat om kennis en informatie over te brengen aan elkaar, maar zeker ook aan de consument, zodat die een betere keuze kan maken als het gaat om gezonde voeding. Geen concurrenten, een gezamenlijk doel en meer draagkracht om brood en écht eten in de schijnwerpers te zetten. Wij kunnen een lokatie zijn om evenementen rondom voeding te hosten, ook geven we workshops zuurdesembrood en zouden we proeverijen kunnen organiseren.




Diensten aangeboden door Jolien van Es &
Organisaties waaraan Jolien van Es & verbonden is
Activiteiten van Jolien van Es &
Locaties van Jolien van Es &