Ga naar inhoud
Contact
Nieuwsbrief
Iets plaatsen
Aanmelden
Adressen
Actueel
Agenda
Mensen
Webshop
Recepten
Projecten
Voedselnetwerk Achterhoek
Genieten van Achterhoeks graan
Eiwittransitie
Project Puur Plantaardig
Organisaties
Meer
Over Slow Food Achterhoek
Blogs
In de pers
Lid worden of doneren
Zoeken
$dialog.get('organization').clear() $dialog.get('organization').addVoid($organizationId)
Zoek
Zoeken
Wissen
Uitgebreid zoeken
Uitgebreid zoeken
Gevonden:
152
berichten
Richard Kok
14u
Stiertje leasen? Denk dan aan Ode aan de Os
Wat doe je met een dier dat jarenlang weinig waarde had? In de Achterhoek krijgt de os (een gecastre...
1w
Nieuw! Webshop smakelijkachterhoek.nl
Leuk nieuwtje om te delen: ons platform heeft vanaf nu een heuse webshop! We beginnen bescheiden met...
2w
Feestelijke 'boekskes'-presentatie bij Suzie’s Farm
Zondagmiddag 30 november – Een fonkelende kerstboom, een vuurtje buiten, en binnen stroomde Suzie’s ...
Friederike Kleijn
2w
Agro Innovatie Event: ketensamenwerking brengt je verder
Het was een gezellig weerzien met oude bekenden en een mooie informele setting voor het kennismaken ...
Frieda Zieleman
2w
Achterhoekse fruitrassen opgenomen in internationale Ark van de Smaak
Zes Achterhoekse fruitrassen zijn opgenomen in de internationale Ark van de Smaak, de catalogus van ...
Friederike Kleijn
3w
Ook Project Puur Plantaardig aanwezig op Agro Innovatie Event 2025
Ondernemers die interesse hebben in het Project Puur Plantaardig, zijn van harte welkom bij onze inf...
Heleen Prins
3w
Update bij Project Puur Plantaardig
Terugblik op de eerste teeltsessie: samen plantaardig pionieren in de Achterhoek Voor onze eerste t...
Frieda Zieleman
4w
Achterhoekse tarwe speelt glansrol op wereldkampioenschap boulangerie
Op Mondial du Pain (het wereldkampioenschap boulangerie) veroverde bakker Roy Schepers uit Sleen vor...
Meta van Drunen
5w
Agroforestry Publieksprijs Baanbreker verkiezing 2025
Vergeet niet te stemmen! Het kan tot en met 12 november. Klik op de link onderaan dit bericht. De Ac...
5w
Subsidie voor bio-afzet
Vanaf februari is er subsidie beschikbaar voor (samenwerkings)initiatieven die de afzet van biologis...
Heleen Prins
5w
Update bij Project Puur Plantaardig
Burgerboeren gezocht voor Puur Plantaardige productie! Sinds een paar maanden zweven er in het weeke...
Friederike Kleijn
8w
Boekpresentatie, buffet en borrel
Save the date! De Achterhoek op je bord is binnenkort gedrukt! Dat vraagt om een feestje, een borrel...
Christine Köning-Wipfler
9w
Opening Kaasmakerij Köning
Wat een mooie dag! Op 6 oktober hebben we de nieuwe kaasmakerij laten openen door André Brouwers, vo...
9w
Trots op Slow Food-lid en voormalig Horecatalent Acherhoek Bram Stoverink
Een MICHELIN Ster voor Bram Stoverink’s restaurant Olde Marckt in Aalten! Daar zijn we als Slow Food...
9w
Crowdfundingsactie afgesloten: drukker aan de slag!
Onlangs hebben we de crowdfundingsactie afgesloten waarmee we het drukwerk van het boekje
De Achterh...
Winny en Arjen Van Buuren
10w
Gezonde bodem, gezond voedsel, gezonde toekomst - reviews
31 augustus j.l. was de boekpresentie op Landgoed Velhorst. Maar liefst 150 mensen waren aanwezig om...
Friederike Kleijn
12w
Erfgoeddag 2025: fijne sfeer en geslaagde Slow Food markt
Leden van Slow Food Achterhoek hebben op de Erfgoeddag 2025 gezorgd voor een smaakvolle en gezellige...
13w
Smakelijk Achterhoek proeven op de Erfgoeddag
Kom je ook naar de Slow Food Markt 'Smakelijk Achterhoek'? Op zondag 21 september op de Erfgoeddag A...
13w
Naam van je oude appel- of perenboom vergeten?
Op zondag 21 september kun je je appels en peren waarvan je de naam niet (meer) weet, voorleggen aan...
Friederike Kleijn
14w
Kick-off Project Puur Plantaardig: direct aan de slag!
Op maandag 25 augustus vond bij Burgerboerderij de Patrijs de kick-off plaats van het project Achter...
Friederike Kleijn
14w
Shoyu: Japanse sojasaus op z'n Achterhoeks
De kick-off van het Project Puur Plantaardig op 25 augustus werd afgesloten met een proeverij van tw...
14w
Crowdfundingsactie De Achterhoek op je bord
Help mee: maak ons Slow Foodboekje over écht eten in de Achterhoek mogelijk! We hebben inmiddels al ...
Cor Bernard
15w
Appels gezocht
Per 15 september zoek ik onbespoten appels om cider van te maken. Kan niet zelf plukken maar wil per...
1
Friederike Kleijn
17w
Traiteur op de Brömmels
Wat een heerlijke maaltijd kregen we - zo'n 30 Slow Foodleden, buren en campinggasten - voorgeschote...
20w
Horecatrends
Bistro gaat het winnen van het klassieke fine dining restaurant, trendwatcht de horecawebsite Food I...
Jan Leune
20w
https://restaurant-aroma.nl/aroma-omarmt-slow-food-filosofie/
www.restaurant-aroma.nl
Winny en Arjen Van Buuren
22w
Boekpresentatie: Een nieuwe kijk op Landbouw en Natuur
Zondag 31 augustus 2025 – Boekpresentatie op Landgoed Velhorst! Arjen van Buuren: "Vorig jaar kreeg ...
23w
Heerlijk slowe zomeravond in de Kruidenhof
De proeverij met workshops en rondleiding van de Kruidenhof te Mallum en Slow Food Achterhoek, is me...
Benthe van Wallenburg
24w
Project Achterhoek Regeneratief 2025
Bij deze delen we graag de resultaten van het project 'Achterhoek Regeneratief 2025' met jullie. Het...
25w
Verwacht: uitgave De Achterhoek op je bord
In het najaar van 2024 is Slow Food Achterhoek gestart Ria Olijslager te interviewen. Ria was samen ...
Friederike Kleijn
25w
Terugblik ledenbijeenkomst 't Gagel
Het was bijna tropisch warm, maar ook informatief en gezellig: de jaarlijkse ledenbijeenkomst van Sl...
Richard Kok
25w
Video: Bjorn Massop introduceert groenproject Buitenplaats Park Ruimzicht
Naast Hotel-Restaurant Villa Ruimzicht in Doetinchem komt een stadspark met voedselbos, moestuin, ed...
Winny en Arjen Van Buuren
25w
Boek Gezonde bodem, Gezond voedsel, Gezonde toekomst
Van kinds af aan dwaalde Arjen van Buuren door bossen en weilanden, verwonderd over de natuur om hem...
26w
Bonen. Love at first bite!
Op enkele Slow Foodbijeenkomsten in juni delen we een potje Friese Woudbonen uit, die tegenwoordig w...
27w
Help mee om de grond van De Veldhof echt vrij te maken
Op maandag 9 juni startte op Tuinderij De Veldhof (Joppe) een crowdfundingsactie om de grond van De ...
Meta van Drunen
28w
Oproep: Nieuwe Bodem zoekt vrijwilligers
Vind je het leuk om mee te helpen op onze regeneratieve agroforestry boerderij in Aalten (Gelderland...
Maurits Steverink
29w
Een echte Ziewentse appelboom op je terrein/tuin/erf?
Anna van Zieuwent appelboom verkrijgbaar in gemeente Oost-Gelre! Met steun van gemeente Oost-Gelre e...
Friederike Kleijn
33w
Lievelingen van de lente: asperges!
Het aspergeseizoen is sinds Pasen feestelijk losgebarsten. Bij verschillende telers in de Achterhoek...
Friederike Kleijn
33w
Klimaatgesprek
25 april 2025. Afgelopen week mocht ik namens Slow Food Achterhoek meewerken aan een heus Klimaatges...
33w
Oproep: wie helpt ons aan verpakkingen voor onderzoek?
Verpakkingen zijn er in allerlei materialen, vormen en maten. Een slim ontworpen verpakking is gemaa...
Meta van Drunen
36w
Lente op Nieuwe Bodem
Je moet er nu nog wel met je neus bovenop staan, maar de lente is onmiskenbaar in aantocht! Wat een ...
Jacqueline Bulsink
37w
Achterhoekse granen en bonen komen niet zomaar op je bord…
Lekkere producten van Achterhoekse bodem beginnen bij de boer. Granen, bonen en erwten telen, zonder...
1
40w
Zo gezond en goedkoop mogelijk eten – durf jij de uitdaging aan?
Ben jij een inwoner van de gemeente Lochem en hou je van lekker, gezond én betaalbaar eten? Doe mee ...
1
Richard Kok
41w
Het belang van streekproducten voor nieuwe mede-eigenaar 't Raedthuys
Streekproducten uit de Liemers en de Achterhoek komen steeds nadrukkelijker op de kaart bij sterrest...
42w
Geen oog voor koplopers
Je zou denken dat een bedrijf als De Goed Gevulde in Halle een modelbedrijf is in de moderne opvatti...
1
Jacqueline Bulsink
43w
Tempe van zeldzame vuurbonen?!
Wat je allemaal wel niet kunt leren 💡van een workshop Tempe maken van vuurbonen! 🗓️15 februari war...
44w
Voorjaarsbijeenkomst SFA vol energie
De voorjaarsbijeenkomst van Slow Food Achterhoek bruiste van de energie en was vol gezelligheid. De ...
Johannes Regelink
44w
Gemeente Lochem kiest voor duurzame, lokale en gezonde catering
De gemeente Lochem richt haar bedrijfsrestaurant per 1 januari in met duurzame, lokale en gezonde vo...
Henny Bergsma
45w
Deelnemers gevraagd voor duurzame/streekproducten markt
Op 7 juni 2025 van 12.00 - 17.00 uur wordt het Simonsplein te Doetinchem omgetoverd naar Het Groene ...
46w
Zo zorgen we ervoor dat mensen meer plantaardige eiwitten gaan eten! 🌱
Drie boeren vroegen ons om de regie te pakken op de ontwikkeling van nieuwe, lokale en eiwitrijke pr...
Lotte Turkstra
47w
Tijd voor een terugblik!
De afgelopen anderhalf jaar zetten we zowel individueel als met de groep stappen richting een region...
Friederike Kleijn
47w
Boekpresentatie: de kracht van online community platforms
Op 17 januari presenteerde Gebiedonline.nl het boekje De kracht van online community platforms in he...
André Brouwer
49w
Duurzame vis deze maand
Best een puzzeltje: duurzame vis op tafel zetten. De soort, het vangstgebied, de vangstmethode en he...
Lotte Turkstra
51w
Lessen uit de voedselnetwerken Achterhoek en Eemvallei
In de Achterhoek en de Eemvallei hebben 24 boerenbedrijven de afgelopen anderhalf jaar gewerkt aan h...
Lotte Turkstra
52w
Wauw! Wat hebben we veel in gang gezet in het Voedselnetwerk Achterhoek
Eind november hadden we onze afsluitende sessie met de 10 boerenbedrijven bij Burgerboerderij de Pat...
Winny en Arjen Van Buuren
1j
Geef biodiversiteit cadeau
Geef een (kerst)cadeau en draag bij aan de biodiversiteit op Landgoed Velhorst. Voor € 25,00 geef je...
Joanne Malotaux
1j
Een duurzaam stukje Achterhoek op je bord: kies voor een KaasAandeel!
Bij Burgerboerderij De Patrijs, in de prachtige Achterhoek, geloven we in goed, gezond en eerlijk vo...
1j
Werk mee aan de strategie van Slow Food Achterhoek
Samen met vier deskundigen ‘uit het veld’ heeft het bestuur van Slow Food Achterhoek afgelopen maand...
Richard Kok
1j
Eendenborstfilet van Groot Stikken uit Groenlo op kaart Locals
De eendenborstfilet van Groot Stikken Eendenhouderij uit Groenlo maakt indruk op de kaart van Restau...
1j
Herfst op tafel bij de Vijfsprong
Dat moeten we vaker doen, was unaniem de conclusie: Met een clubje food- en kookliefhebbers naar bij...
Er zijn nog 92 meer berichten.Toon me de rest